Raskošno uređena kupatila u potkrovlju

Sigurno ste do sad više nego jednom imali priliku da vidite potpuno neiskorišćen prostor u potkrovlju ili podrumu nekog stambenog objekta.

Većina vlasnika privatnih kuća date prostore smatra pogodnim za odlaganje stvari koje se trenutno ne koriste. Stara garderoba i obuća, dečije igračke, bicikle, sanke, jelka i novogodišnji ukrasi, kutije sa knjigama i mnogo toga drugog nađe svoje mesto na ovakvim prostorima. Najviše dva puta godišnje upustimo se u avanturu odlaska na ovakva mesta. Jednom kada tražimo nešto, a drugi put kada odlažemo ono što nam trenutno ne treba.

Međutim postoje i oni pojedinci koji su svoja potkrovlja uspeli da transformišu u vrhunska zdanja, uredivši ih sa stilom i pretvorivši nadasve neiskorišćen prazan prostor u savremeno kupatilo! Danas smo odlučili da zavirimo u magični svet tavanskih kupatila. Raskošno uređena, ova kupatila su zaista pametan način da se iskoristi mali prostor a dobije mnogo toga. Ista predstavljaju savršenu dopunu spavaćoj sobi, i mali hedonistički kutak u kom je uživanje zagarantovano.

Ukoliko i vi želite da svoje potkrovlje pretvorite u impresivnu kupaonicu, isto bi pre svega moralo da prođe strukturalnu proveru. Vaše staro potkrovlje može lako postati vaša mala privatna oaza ukoliko ispunjava uslove vezane za dovod i odvod vode, ventilaciju i sl. Dodavanje odgovarajućih cevi i premazivanje podova izolacionim sredstvima protiv propuštanja vode, glavni su radovi koji vas očekuju. Nakon toga posao se pretvara u zadovoljstvo. Po završetku građevinskih radova, pred paletom boja, kombinacija i dezena materijala za oblaganje zidova i podova, imate priliku da iskažete svoj stil. Predlozi na fotografijama koje smo za vas pripremili mogu da vam posluže kao inspiracija.

Ako se odlučite da kompletan prostor u potkrovlju pretvorite u vašu spavaću sobu sa posebnim delom namenjenim kupatilu, to znači da ste pred sebe postavili zahtevan zadatak. Iako deluje kao praktična zamisao, zapravo je zahtevna u smislu odabira stila koji će povezivati ove dve prostorije. Uređenje kupatila mora da odgovara načinu uređenja vaše spavaće sobe, u suprotnom ćete stvoriti kontradiktoran efekat koji svakako ne želite.

Pojedinci koji svojoj spavaćoj sobi žele da daju luksuzan efekat, gotovo da ne postavljaju pregrade između spavaće sobe i kupatila, ili iste postoje samo u vidu tankih zamagljenih zidova. Nije retkost i da se isti opredele za kadu u usamljenom kutu sobe, dok se tuš kabina nalazi zasebno na drugoj strani. Ovakvo uređenje stvara poseban ambijent i ukazuje na intimnost.

Druga mogućnost je pretvaranje vašeg novog kupatila u mali Spa centar. Zapravo radi se o prostoru koji je nadahnut detaljima koji dominiraju u Spa centrima. Boje, oblici i teksture koje preovlađuju u ovakvim sredinama savršene su za opremanje modernog a opet veoma udobnog i funkcionalnog kupatila. Budite umereni sa paletom boja u tonovima drveta, jer ne želite nehotice da još više smanjite vizuelno prostor u kupatilu. Bela boja je namenjena kosinama, jer širi sliku i čini kupatilo naizgled prostranijim. Istu možete lako ukombinovati sa drugim bojama namenjenim kupatilima u potkrovlju poput sive, plave, žute i sl.

Svakako vašem novom kupatilu treba da date i vaš lični pečat u vidu detalja svojstvenih samo vama. Bilo da su to slike na zidu, cveće u uglu, mirišljave sveće ili nešto sasvim drugo, neophodno je za stvaranje izvanrednog prostora.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Povezane teme