Predivna kupatila sa morskom tematikom

Čitav koncept uređenja modernih domova ovih dana svodi se na morski dodir.

Uželeli smo se njegovog plavetnila, nedostaje nam osećaj peska na koži i sunčanje na predivnim plažama. Uz preporuke po pitanju socijalne distance, male su šanse da ćemo uživati ove godine u morskim lepotama. Međutim, nešto po tom pitanju, ipak možemo uraditi.

Kao što ste sa sobom svih ovih godina sa letovanja donosili školjke i kamenčiće, ovog leta jednu prostoriju u svom domu oplemenite ovom tematikom. Pretvorite svoja lepa sećanja u stvarnost. Dekorišite svoje kupatilo u morskom duhu, a ako ste spremni za tu malu avanturu, mi ćemo vam pokazati kako.

Uz pravi izbor boja vrlo je lako uneti morsku estetiku u savremeno kupatilo. Sve što vam treba za stvaranje male ugodne oaze u kojoj ćete uživati su plave nijanse. Plavu boju po izboru možete upotpuniti belom pozadinom ili nekim vedrim zelenim ili sivkastim tonovima.

Neutralni tonovi se savršeno stapaju sa morskim plavim i zelenim nijansama dajući im odrešene ruke da dominiraju prostorom. Dodiri mesinga i zlata će doneti vašem kupatilu moderan efekat, a vama će prijati pogled na ovakav rafiniran prostor. 

Što se dekora tiče, uvek možete posegnuti za obiljem drveta, pletenim elementima i zelenilom. Drvene police, stolice, pletene korpe, kao i zanimljiva rasveta u morskom stilu osvežiće vaše novo kupatilo. Pri uređenju, akcenat bi trebalo da stavite na pločice, jer one dominiraju ovim prostorom i u velikoj meri mogu da stvore željeni efekat.

Bilo da u kupatilu imate tuš ili kadu, preporučlljivo je da taj prostor bude neutralan – beo. Što se nameštaja tiče, boja drveta je ona koja najviše prija morskom stilu, ali svakako da možete ako vam se dopadaju pastelni tonovi odabrati i njih za frontove ormarića.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme