Predivna art deco kupatila kao deo vašeg enterijera

Art deco je stil vizuelnih umetnosti, arhitekture i dizajna.

Po prvi put pojavio se u Francuskoj neposredno pre Prvog Svetskog Rata. Njegova suština ogledala se u kombinovanju modernističkih stilova sa finim zanatima i bogatim materijalima. Na njega su snažno uticali smeli geometrijski oblici kubizma. Hrabar, moderan, geometrijski i vrlo prefinjen – ovaj stil je s razlogom stekao svoju popularnost. Ako se zainteresovani da određeni prostor u svom domu dizajnirate u ovom stilu, pokazaćemo vam danas kako da ga primenite u kupatilu.

DEKOR NA ZIDOVIMA

Mermer je bezvremenska ideja za svako kupatilo, a ukoliko težite art deco stilu on će se u takvom prostoru osećati kao kod kuće. Beli, sivi i crni mermen na zidu ili na podu, doneće dozu prefinjenosti vašem art deco kupatilu. Kada su pločice u pitanju, možete da odaberte sjajnu varijantu crnih, belih, mornarsko plavih ili smaragdnih po vašoj želji. Iako su crna i bela boje koje najbolje predstavljaju art deco stil, jer je sa njima lako stvaranje zanimljivih geometrijskih oblika, i sa drugim navedenim bojama možete postići jednako dopadljiv utisak. Ako želite još moderniju varijantu uređenja zidova u kupatilu sa art deco stilom u vazduhu potražite neke upečatljive tapete.

NAMEŠTAJ

Atraktivna ogledala sa zlatnim okvirom mogu biti najlepši način isticanja art deco stila u vašem kupatilu. Takođe deo ispod lavaboa sa zlatnim detaljima i crnom mermernom pločom može da bude dopuna ovakvom jednom prostoru. Detalji do mesinga su svakako poželjni pri art deco uređenju. Različiti geometrijski detalji su takođe dobrodošli s toga se ne ustručavajte da eksperimentišete sa njima. Bakar može da bude vaš smeli potez pri jedinstvenom iskazu i dobar način za povezivanje detalja u kupatilu.

DODIR GLAMA

Art deco stil jednostavno označava glamur. Dodir glama u vašem kupatilu je neohodan da biste istakli ovaj stil. To možete postići uz pomoć predivnih kristalnih lustera, rafiniranih lampi ili vintage pozlaćenih ramova za ogledala. Smele geometrijske stolice, kao i geoprostirke i zavese mogu da daju završni utisak ovakvom jednom prostoru.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme