Pogled na kupatilo koje odiše engleskom elegancijom

Ovaj prostor je taman negde na pola puta između modernog i onoga što bismo nazvali tradicionalnom engleskom elegancijom koja nas podseća da se ipak radi o savremenom uređenju kupatila.

Možda je baš zato ovaj projekat originalno i nazvan “elegantan povetarac”. U njemu, kao što ćete i sami videti, ništa ne odaje utisak da se radi o kupatilu, već o nekakvoj specijalno dizajniranoj sobi koja odiše čistotom i udobnošću. Baš kao da se nalazite u kupatilu nekog otmenog hotela.

Zanimljiv izbor boja je ono što svakako najpre upada u oči, s obzirom da se neka najumerenija verzija sive kombinuje sa gotovo svim detaljima – kako “listovima” na zidu, tako i belinom kupatilskog nameštaja, a posebno je interesantno njeno uparivanje sa brojnim zlatnim detaljima koji kao da tek proviruju iz nekog neočekivanog ugla kupatila.

Zapravo, jedino je staklena tuš kabina u kombinaciji sa prljavo-belim mozaičnim pločicama ta koja ukazuje da se nesumnjivo radi o prostranom kupatilu koje pritom ima i odličan pogled na okolinu. Opet u stilu prozora i šara koje smo imali prilike da viđamo još samo po engleskim istorijskim serijama. Metalni delovi poput sušača za peškire, ručice i slavine se isto tako odlično uklapaju u ovu sivo-belo dizajniranu prostoriju koja time samo još više dobija na svojoj eleganciji i prefinjenosti.

Valja pomenuti i pažljivo odabrano osvetljenje koje uokviruje i naglašava ogromno ogledalo sa još većim drvenim elementom u podnožju.

Izvor: kitchenstudio-ge

Povezane teme