Ovaj pametan tuš je ekološki prihvatljivo rešenje za svako kupatilo

Ne znamo za vas, ali nama se takozvani “koncept pametnog tuša” čini kao genijalna ideja koju bi svako kupatilo trebalo da ima...

Tuš sistemi osetljivi na pritisak su idealno rešenje za sve one koji razmišljaju o uštedi vode iz prostog razloga što oni sprečavaju nepotrebno trošenje ovog osetljivog prirodnog resursa u kupatilu. Logika je jasna, jedan ovakav sistem se sastoji od ručnog tuša i plafonske baterije koja se aktivira preko posebne ploče postavljene na podu kako bi se automatski zaustavio protok kada osoba izađe.

Dakle, slobodno možemo reći da je nosilac (u pravom smislu te reči!) celog ovog smart-projekta pod opremljen panelom osetljivim na pritisak. Kada zakoračite na ovaj panel, konzola na zidu vas odmah prepoznaje i zasvetli da vam poželi dobrodošlicu. Shodno tome, kada siđete sa panela da biste uzeli sapun ili šampon, tok vode se odmah prekida, sprečavajući bilo kakvo prekomerno trošenje vode.

Kada ponovo stupite na ploču, pametni tuš oseti vašu težinu i ponovo pokreće protok vode, a podešen je tako da se automatski isključuje nakon pet minuta nulte aktivnosti. Centralizovana kontrolna tabla se može koristiti za kontrolu temperature i čak omogućava korisniku da zagreje vodu pre nego što počne da se kupa.

Drugim rečima, ovaj tuš je zaista pametan, interaktivan, i što je podjednako važno - svojim originalnim dizajnom postigao je savršenu ravnotežu između estetike i funkcionalnosti.

Izvor: yankodesign

Povezane teme