Otkrijte tajne luksuznog izgleda kupatila

Danas sa vama delimo neke zanimljive ideje koje će vašem kupatilu, bez obzira na veličinu, dati luksuzan i elegantan izgled koji ćete obožavati...

Da li ste nekada listali slike prelepih kupatila i pitali se šta je to što njihov dizajn čini tako izuzetnim? Verujemo da ste samo potvrdno klimnuli glavom i nastavili da razmišljate o svim mogućim i nemogućim elementima koje biste i vi mogli da “ugradite” u dizajn svog kupatila, makar ono bilo i najminijaturnije na svetu.

Da bismo vam skratili muke, rešili smo da danas sa vama podelimo neke od omiljenih dizajnerskih trikova koji će vam pomoći da svoje kupatilo pretvorite u oazu mira i spokoja, a da pritom vaš budžet ne pretrpi velike oscilacije.

Započnimo sa jednim jednostavnim savetom: postavite pločice od poda do plafona. Koliko god ovo zvučalo uobičajeno ili čak pomalo staromodno, i tradicionalno i moderno kupatilo će imati koristi. Umesto da popločate svoje kupatilo do pola, razmislite o popločavanju samo jednog ili dva zida od vrha do dna a za tako nešto odaberite kvalitetne pločice koje će kupatilu dati poseban, jedinstven šmek.

Još jedan element koji svako luksuzno kupatilo mora da ima jeste veliko (ili bar što veće) ogledalo. Ovo ne samo da će smanjiti troškove postavljanja pločica ispunjavanjem većeg dela zida, već praktično može udvostručiti veličinu vašeg kupatila.

Zato je savet da razmislite o izradi ogledala od zida do zida jer će to prostoru dati neverovatnu svežinu a vi ćete se osećati kao u spa centru. Još jedan zanimljiv trik na koji većina ljudi ne obraća pažnju jeste postavljanje svetla ispred ogledala, a ne iznad njega, što praktično udvostručuje količinu osvetljenja čineći ukupan efekat blistavijim i toplijim.

A kada smo već kod ogledala, ne zaboravimo da pomenemo i staklene površine koje, bar kada je kupatilo u pitanju, mogu varirati od prozirnih, mlečno belih pa sve do takozvanih zadimljenih opcija koje su najbolje za izradu tuš kabina. Na ovaj način će vaš prostor stalno balansirati između stvaranja neophodne privatnosti i sofisticiranog izgleda koji se može pohvaliti i vizuelnom otvorenošću.

Kada dizajnirate kupatilo, a posebno ono manje kvadrature, vodite računa da sve bude elegantno i jednostavno, te da svaki element koji u njega postavite pomaže da se prostor oseća otvorenije a ne prenatrpano.

Pljosnati viseći elementi, ugradne staklene police, ugaona rešenja za skladištenje i sve ono što odgovara stilu vašeg kupatila predstavlja savršeni izbor koji će vam omogućiti da svoje svakodnevne navike obavljate sa lakoćom ali i u estetski prijatnom ambijentu skockanom po vašoj želji.

photo: bathroomsbydesign

Povezane teme