Najlepše pozadine za kadu koje ističu njen stil

Koliko često dozvolite sebi tu malu dozu hedonizma da zaronite u penušavu kupku, dok se u pozadini čuje neka opuštajuća muzika?

Ako niste podlegli pod bremenom užurbanosti i ako i dalje pronalazite "razloge" da ugodite sebi, svideće vam se naša današnja tema. Reč je o jednom dekorativnom, ali vrlo korisnom momentu u vašem kupatilu.

Nekada vrlo uobičajena u kupatilima širom sveta, pozadina za kadu skriva u sebi izvesnu dozu šarma. Njena kreativna funkcija je u isticanju stila vaše kade, ali i u načinu na koji oplemenjuje kupatilo u celini. Od suštinske je važnosti takođe, ako su zidovi u vašem kupatilu obloženi tapetama, a ne pločicama, naročito ako volite da napunite kadu do vrha. 

NIŠE ZA KADU SA POZADINAMA

Pod nišama se podrazumevaju pozadine na sve tri strane oko kade. Ovakve kade su obično oivičene zidom sa tri strane i sasvim je praktična postavka pozadine u ovakovom obliku. Prednost ovih pozadinskih niša je što vam omogućavaju zaštitu zidova od prskanja vode tokom kupanja. Po vašem izboru, one mogu da prate dizajn pločica u ostatku kupatila ili da budu skroz druga priča. 

POZADINE NA JEDNOM ZIDU

Druga opcija su pozadine koje pokrivaju samo jedan zid iznad kade. On može biti frontalni ili bočni, u zavisnosti od toga da li se kraj kade nalazi prozor, i koliko je spušten do kade. Ove pozadine imaju istu funkciju kao i trostrane, sa nešto manjom zaštitom površina, jer su samo sa jedne strane. One su obično stilski izvedene, kako bi prostor učinile luksuznijim i elegantnijim.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme