Najlepša mala kupatila sa tuš kabinom

Kupatila u savremenim domovima su obično vrlo mala, ali to ne znači da automatski treba da se odreknu tuš kabine...

Njihova mala kvadratura ne ostavlja mnogo prostora mašti i kreativnosti. Sa željom da se uštedi na prostoru i isti iskoristi za dnevnu ili neku drugu sobu, kupatilo je nepravedno smanjeno do vrlo nezahvalnih proporcija. Međutim, čak i takvo, ako se planski dizajnira može na veoma perspektivan način da se iskoristi.

Najvažnije od svega je da kupatilo, bilo ono veliko ili malo, bude funkcionalno. Nakon toga sledi estetski deo. Postavlja se pitanje, kako kada ste ograničeni sa prostorom uklopiti prave nijanse, obezbediti malom kupatilu prozračnost i istaći stil koji vam se dopada? Nije toliko teško kao što vam se možda čini.

Pre svega pozdravite se sa kadom. Ona zauzima mnogo prostora i u malom kupatilu nema potrebe za njom, kada danas postoji izrazito mnogo stilski dizajniranih tuš kabina. Upravo to je naša današnja tema – malo stilsko kupatilo sa tuš kabinom. Kako da vam u vašem malom kupatilu u kom je tuš kabina umesto kade, ipak bude ugodno i prijatno?

Svakako da je preporučljivo da se i pri dizajnu vašeg malog kupatila vodite stilom koji dominira ostatkom stana. Iako malo, ono je vaš kutak u kom želite da uživate. Bilo da preferirate savremen, minimalistički, rustičan ili neki drugi stil, uz nekoliko sitnih detalja i vaše kupatilo malih dimenzija možete pretvoriti u oazu mira i zadvoljstva. U tom pogledu možete odabrati zidne i podne pločice zanimljivog dezena, kupatilski nameštaj i dekoracije poput cveća, umetničkih slika, mirišljavih sveća i slično.

Ako npr. težite ka rustičnom stilu možete odabrati pločice koje verno imitiraju drvo, ili moderan i jednostavan nameštaj za minimalistički utisak. S druge strane ako želite da stvorite glamurozan prostor, iskoristite neke upadljive detalje poput zlatnih okvira ogledala, ručki na ormarima i slično.

Kada je spektar boja u pitanju važno je naglasiti da one treba da budu u svetlim tonovima. S obzirom da se radi o maloj kvadraturi, tamni tonovi mogu samo da budu detalji i to ne mnogo njih. Što nežnije i svetlije boje, to lepše i prijatnije okruženje.

Potražite inspiraciju za vaše malo stilsko kupatilo sa tuš kabinom u našoj galeriji fotografija...

Povezane teme

22.04.2024 Kupatilo

Mala kupatila koja su maestralno iskoristila žutu boju

Uz pažljiv izbor nijansi i balansiranje sa neutralnim tonovima, žuta može postati ključni element u stvaranju estetski privlačnog i funkcionalnog kupatila, bez obzira na njegovu sk...

17.04.2024 Kupatilo

Crna boja može unaprediti izgled malog kupatila, a mi vam otkrivamo kako!

Iako se svetle i neutralne nijanse često favorizuju zbog njihove sposobnosti da reflektuju svetlost i vizuelno prošire prostor, postoji rastući trend koji izaziva ovaj uobičajeni p...

12.04.2024 Kupatilo

Kako maksimalno iskoristiti prostor, rešiti probleme skladištenja i postaviti stil u malom kupatilu?

Promenite boju zidova, zamenite umorni pod, dodajte zanimljivo osvetljenje koje poboljšava atmosferu i videćete kako će se vaše malo kupatilo pretvoriti u pravu oazu uživanja i rel...

09.04.2024 Kupatilo

Istraživanje 5 popularnih stilova kupatila: dizajnerske inspiracije za svačiji ukus

Bez obzira da li preferirate klasičnu eleganciju, moderni minimalizam ili rustičnu toplinu, svaki od ovih stilova nudi jedinstvenu estetiku koja će odražavati vaš lični ukus i stil...

06.04.2024 Kupatilo

Cveće u kupatilu: savršen način da osvežite i oplemenite vaš prostor

Od prirodnog osveženja vazduha do vizuelne relaksacije, cveće donosi više od estetske privlačnosti u vaš svakodnevni ritual.

03.04.2024 Kupatilo

Klupa za tuširanje: savršeno funkcionalan dodatak modernom kupatilu

Ako tražite višenamenski komad koji će upotpuniti vaše kupatilo, klupe za tuširanje su odličan dodatak koji vam može pomoći da pojednostavite svoju rutinu.

31.03.2024 Kupatilo

Stvorite oazu mira i revitalizacije u svom kupatilu uz pomoć pastelnih boja

Pastelne boje su poznate po svojoj suptilnosti i nežnosti, jer stvaraju atmosferu koja je idealna za opuštanje i revitalizaciju.

28.03.2024 Kupatilo

Kako kombinovati eleganciju, praktičnost i udobnost u kupatilu?

Istražujemo neke od najnovijih trendova i ideja za uređenje kupatila koji će vas inspirisati i pomoći vam da stvorite savremeni i elegantan prostor za opuštanje i uživanje.

25.03.2024 Kupatilo

Kupatilo u neutralnim bojama: savršena harmonija elegancije i opuštanja

Kada je reč o opremanju kupatila, neutralne boje omogućavaju veću fleksibilnost i mogućnost personalizacije prostora.

22.03.2024 Kupatilo

5 najboljih načina da osvetlite malo kupatilo bez prozora

Malo i tamno kupatilo može učiniti da se osećate kao da ste hermetički zatvoreni svaki put kad zakoračite u ovaj deo doma.

19.03.2024 Kupatilo

Važnost izbora prave boje za kupatilo

Izbor boje za kupatilo možda nije uvek najintuitivnija odluka. Kao i kod svake druge odluke o dizajnu, ovo je još jedna odluka koja se mora doneti uzimajući u obzir više faktora.

16.03.2024 Kupatilo

Staklene pločice: 5 savršenih načina da svom kupatilu date luksuzni izgled

Iako staklo može izgledati kao krhki materijal sa kojim je teško raditi, mnoge od ovih takozvanih staklenih pločica su samo keramika sa sjajnim sjajem i izgledom nalik staklu.

13.03.2024 Kupatilo

10 ideja za organizaciju malog kupatila koje će vas oduševiti

Kombinacija pametnih rešenja za skladištenje, optimalnog rasporeda elemenata i pravilnog izbora boja i materijala može transformisati čak i najmanje kupatilo u funkcionalan i ugoda...

10.03.2024 Kupatilo

5 jednostavnih načina da svoje malo kupatilo dovedete do savršenstva

Bez obzira na ograničen prostor, ove jednostavne tehnike pomoći će vam da postignete savršenstvo i stvorite prijatan ambijent za opuštanje i negu.

07.03.2024 Kupatilo

5 dizajnerskih trikova za maksimalno iskorišćenje prostora u malom kupatilu

Kada dođe vreme da počnete da planirate preuređenje malog kupatila, maksimalno iskoristite minijaturan prostor sa ovim dizajnerskim idejama koje su se pokazale kao najefikasnije -...