Najlepša kupatila sa bezvremenskim terakota pločicama

Pretražujući različite krajeve sveta u potrazi za novim trendovima, nailazimo na jedan detalj koji nam skreće pažnju.

Najbolje ga opisuju dve reči – topao i udoban. U pitanju je organski pristup dekoru savremenog doma. On čini se opčinjava sve više vlasnika domova u urbanim sredinama koji uz pomoć cvetnih otisaka, botaničkih printova i teksture modernim enterijerima daju ugodnu atmosferu. Svakako on je deo sve intenzivnije ljudske ljubavi prema prirodi i klasičnim materijalima, a pločice od terakote su svakako deo te priče. Ranije je ova vrsta pločica spadala isključivo u red rustičnih i egzotičnih, dok danas sa lakoćom pronalazi svoje mesto u modernim domovima.

Terakota pločice u kupatilo unose mnogo više od estetske vrednosti. One nude izdržljivu površinu koja se lako održava i koja podnosi test vremena. Takođe vrlo važna stavka je otpornost na klizanje, što je čest problem u kupatilu. Za razliku do završnih obloga od poliranog kamena, podovi sa pločicama od terakote donose eleganciju prostoru bez trošenja velike sume novca pri tom.

ŠARENOLIKA KUPATILA

Mediteranska ili kupatila u egzotičnom španskom stilu odlikuju se obiljem boja i uzoraka. Njihovi podovi popločani su terakota pločicma što vizualno deluje vrlo umirujuće. Neutralne terakota pločice ne stoje vam na putu pri isprobavanju smelih boja i mogu biti deo bilo kog stila uređenja. Čak i kada odlučite da promenite boje nakon nekog vremena u vašem kupatilu, pločice od terakote ćete moći itekako da zadržite.

NAGOVEŠTAJ MODERNOSTI

Pločice od terakote nisu rezervisane samo za kupatila u orijentalnom, mediteranskom i marokanskom stilu. Čak i vrlo moderno kupatilo može zanimljivo da izgleda sa ovim pločicama. Industrijski stil je onaj kom najviše odgovara ova vrsta pločica. Pored klasičnih crvenkastih nijasni terakota pločica, vrlo zanimljive u modernim kupatilima mogu da budu i sivkaste nijasne. Takođe za vrlo upečatljiv utisak tu su i crne elegantne terakota pločice.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Povezane teme