Lavabo koji ceni snagu vode i odiše elegancijom

Iako se na prvi pogled može činiti da se radi o običnom lavabou kome ne treba neka posebna prezentacija, Fonte je deo kupatilskog nameštaja koji ipak zahteva vašu punu pažnju.

A evo i zašto. Najpre, radi se o umivaoniku specifičnog okruglog oblika, što ne treba da čudi ukoliko u obzir uzmemo njegovo ime koje asocira na izvor. Njegov dizajn je čvrst i masivan, poput pravog bloka uklesanog u kamen i poliranog vodom. Čini se da on ne samo da poštuje životnu sredinu već i do maksimuma ceni sva njena izvanredna bogatstva.

Fonte evocira neke slike prošlosti, vraćajući nas u iskonske obrede pročišćenja, podseća nas na sliku kamenih sudopera tradicionalno prisutnih u ruralnim i planinskim oblastima. Neprestano poziva da primetimo i oslušnemo snagu vode i shvatimo njen značaj u regulisanju ljudskog života. Potvrđuje nam vezu između prošlosti i sadašnjosti, između prirodnog i veštačkog, između beskonačnog potencijala prirode i čovekove misli.

Ovaj mermerni lavabo dolazi u crnoj i beloj varijanti, te okruglim gornjim nosačem u kompletu sa delom za odvodnu cev i otvorenim čepom.

Izvor: antoniolupi

Povezane teme