Kupatila koja se menjaju zajedno sa nama: evo na šta ovih dana treba obratiti posebnu pažnju

Više slika

Više slika

Danas kupatila više nisu mesta povezana sa jednom specifičnom funkcijom, već prostori u kojima dizajn postaje neophodan za poboljšanje opšte udobnosti.

Iz tog razloga mnoge kompanije sve češće obnavljaju svoje kolekcije kupatilskog nameštaja, ne bi li tržištu ponudile konstruktivne i funkcionalne detalje koji će odgovarati svim okruženjima. Kombinujući minimalizam oblika i efikasnost, vizuelnu harmoniju i raznovrsnost, oni nam svakodnevno nude mogućnost izbora između brojnih sistema otvaranja tuš kabina i nameštaja, raznih tehničkih inovacija i završnih obrada za profile koje u poslednje vreme karakteriše čistoća linija.

Primera radi, na tržištu se sve češće mogu videti tuš kabine sa standardnom visinom za sve modele koja sada iznosi 200 cm (u poređenju sa prethodnih 195), dok je u verzijama sa mat srebrnim i poliranim hromiranim profilima posebna visina povećana sa 205 cm na 210 cm, što ukazuje na veći estetski uticaj. Tuš kabine sa profilima u novom i briljantnom bakarnom biseru, mesinganom biseru i crnom biseru su sada takođe dostupne sa posebnom visinom od pomenutuh 200 cm.

Moderno kupatilo sa velikom staklenom tuš kabinom i originalnim dodacimaphoto: duka

Rešenja koje je s ponosom predstavila renomirana italijanska kompanija Duka dolaze sa mat ili sjajnim srebrnim profilima koji se mogu se upotpuniti sa novim držačima za peškire. Zanimljivo je primetiti da je upravo ovaj praktičan dodatak sada fiksiran za staklo tehnologijom lepljenja koju je patentirala i testirala istoimena kompanija i koja, zahvaljujući upotrebi UV zraka, omogućava da se ne koriste šrafovi. Ne brinite, maksimalna sigurnost i stabilnost stakla je i dalje zagarantovana!

Tu su još i novine u vezi sa mehanizmima za otvaranje vrata koji su sada mnogo diskretniji, intuitivniji i jednostavniji za upotrebu. Jednostavno rečeno, sve ove inovacije ma koliko sićušno i nebitno delovale, zapravo umnogome olakšavaju čišćenje i održavanje nama omiljenih tuš kabina.

Danas je kupatilo funkcionalan prostor gde dizajn doprinosi udobnosti i funkcionalnosti. Zato je na ceni kombinacija minimalističke forme i efikasnosti, kao i vizuelne harmonije i raznovrsnosti. Asortiman modela karakteriše dostupnost različitih sistema otvaranja i dizajna profila koji se temelji na tehničkoj stabilnosti kaljenog sigurnosnog stakla debljine 6mm i mnogim drugim genijalnim inovacijama.

Ne smemo zaboraviti ni neka prilično efektna rešenja u vidu niša koje održavaju karakteristično svetlo i pomažu glatko kretanje vrata. Postavljeni iza fiksne ploče, ovi elementi obezbeđuju nesmetan i udoban ulazak i izlazak iz tuša. Tokom tuširanja mobilni element se može zatvoriti, obezbeđujući optimalnu zaštitu od prskanja vode uz očuvanje funkcije bezbednog ulaska/izlaska.

Moderno kupatilo sa ugradnom tuš kabinom u staklu i zidu, kao i velikim staklenim prozoromphoto: duka

Konačno, profili, ručke, šarke i druge strukturne komponente su pretvoreni u elegantne dekorativne elemente zahvaljujući novim sjajnim završnim obradama, što je dokaz izuzetne pažnje posvećene detaljima koji se uzimaju u obzir. Ta jednostavnost napravljena od jasnih linija i funkcionalnog kvaliteta sada je pretvorena u nove i neverovatne konfiguracije koje prosto fasciniraju originalnim nijansama boja.

Tehnološki, funkcionalni, bezbedni, elegantni – svi elementi u kupatilu ovih dana poprimaju mnoge različite nijanse, od bele do crne, od mesinga do bakra kako bi išli u korak sa nama i našim svakodnevnim navikama.

Povezane teme

04.07.2024 Kupatilo

Elegantna siva kupatila

Kada je reč o uređenju kupatila, siva boja postaje ključni element koji kreira trendi i modernu atmosferu, jer pruža svakom, pa i najmanjem prostoru izuzetno glamurozan i elegantan...

01.07.2024 Kupatilo

Drvo u kupatilu

Keramičke pločice sa drvenim motivima u kupatilu, oblaganje zidova i sanitarija drvenim oblogama, više nisu samo šminkerska kulisa, već trend koji će oduševiti sve poklonike prirod...

28.06.2024 Kupatilo

5 saveta za odabir savršenih pločica za kupatilo

Sa bezbroj odluka sa kojima se suočavate kada odlučite da preuredite ili napravite kupatilo u svom domu, ono za koje očekujete da će vam najviše prijati je odabir pločica. One post...

25.06.2024 Kupatilo

Najlepši stilovi kupatilskih ogledala

Prošli su oni dani kada je ogledalo u kupatilu prekrivalo ceo jedan zid, i delovalo poput ugradnog elementa. Danas su ogledala znatno kompaktnija, stilizovanija i imaju prefinjenij...

22.06.2024 Kupatilo

Naše omiljene ideje za opremanje malih kupatila

Kada je u pitanju dizajn malog kupatila, pametno planiranje koje uključuje sve: od rasporeda, preko izbora ugradnih elemenata, do pametnih opcija za skladištenje.

19.06.2024 Kupatilo

Ovih 6 stvari jednostavno morate imati u svom prostoru za tuširanje

Planirate renoviranje kupatila? Odlično! Krenite od svog prostora za tuširanje! Neki od nas ne mogu da funkcionišu bez tople kupke na kraju dana i brčkanja u kadi, drugi više prefe...

16.06.2024 Kupatilo

Moderne ideje za mala kupatila

Postoji mnogo divnih ideja za reciklažu drvenih kutija, staklenih tegli, korpa od pletenog pruća i plastične ambalaže koju možete koristiti u malom dizajniranom prostoru.

13.06.2024 Kupatilo

Mermer za neprolaznu eleganciju u kupatilu

Postoji mnogo nijansi i uzoraka koje možete izabrati, a mermer možete uvek dobro povezati sa obojenim drvetom, kamenom, raznim metalima i drugim hladnim materijalima kao što su mes...

10.06.2024 Kupatilo

Koliko prostora u kupatilu treba ostaviti za pločice?

Tačan proračun potrebne količine pločica i prostora koji će zauzeti je od suštinske važnosti kako biste osigurali estetski ugodan i funkcionalan završni rezultat.

07.06.2024 Kupatilo

Prednosti reflektujućih površina u kupatilima

Od ogledala do sjajnih pločica, ove površine služe ne samo estetskim svrhama - one poboljšavaju funkcionalnost, stvaraju iluziju prostora i podižu ukupnu atmosferu.

01.06.2024 Kupatilo

Elegantna ženstvena kupatila

Dizajniranje elegantnog ženstvenog kupatila zahteva pažljivo planiranje i odabir elemenata koji reflektuju lični stil i estetiku, a sve u cilju stvaranja prostora koji je više od o...