Kohlerova "pametna" kada za nesvakidašnji hedonistički doživljaj

Mašina za maglu koja se aktivira glasom, osvetljenje u boji i dozator za aromaterapiju – sve to da bi vaš ritual kupanja bio istinsko zadovoljstvo.

Ovakav jedan izum u mogućstvu je da nadamši verovatno orkestar u punom sastavu koji teatralno upada u vaše kupatilo. Kohlerova nova "Stillness Tub" kada dizajnirana je da vaše iskustvo kupanja podigne na viši nivo. Ako ste ikad maštali o tome da u svom domu imate nešto što ste pozajmili iz luksuznog spa centra, ovakva jedna kada je upravo ta – sitnica.

Prikazana na CES izložbi 2021. godine ova skupocena kada svoju inspiraciju pronalazi u japaskim rečima “shinrin yoku”, što znači “šumsko kupanje”. Reč je o iskustvu opuštanja u šumskom okruženju, pri čemu do vas dopiru fanastični mirisi i ukusi prirode. Ideja je da ova kada pruža jedinstveno utočište od stresa svakodnevnog života, donoseći vam neobično iskustvo nege o samom sebi.

Pametna kada stoji na svom mestu poprilično visiko, sa gracioznom siluetom i zakrivljenim ivicama. Vodom se ispunjava sa dna, za najnežniji tih uvod u vrhunski užitak koji vas očekuje kod kuće. Njena najkompletnija i ujedno najskuplja verzija uključuje glasovne komande i prateću aplikaciju za pametni telefon. Zahvaljujući njima možete da uključite kadu, podesite dubinu i temperaturu, aktivirate atmosfersku maglu i birate između opcija statičkog ili dinamičkog osvetljenja u boji.

Uz kadu se isporučuju i esencijalna ulja koje se sipaju direktno u vodu, a drveni dodatak na kom kada stoji, omogućava joj prelivanje preko ivica i istovremeno recikliranje vode. U zavisnosti od toga koliko kompletnu verziju odaberete zavisi i njena cena ali i to da li ćete u potpunosti morati da renovirate vaše kupatilo. Kohlerova kolekcija osim kade predstavlja vam i slavine za kupatilo koje rade bez dodira kao i inteligentni toalet.

Iskustvo boravka u kupatilu budućnosti, moguće je već danas.

Ž.J.

Izvor: Dornob

Povezane teme