Kako odabrati pravu tuš kabinu?

Tuš kabina može biti odličan dodatak svakom kupatilu, i pritom ne mislimo isključivo na dodatak u vidu funkcionalnosti...

Ako tražite savršeno rešenje za svakodnevno uživanje, onda je ugradnja tuš kabine jedna od najboljih i ujedno najluksuznijih opcija kako za velika tako i za mala kupatila. Pri odabiru idealne tuš kabine dobro je uvek imati na umu da pametan i pažljiv odabir može značiti razliku između praktičnog a ipak lepog kupatila i onog koje ne samo što je nefunkcionalno već istovremeno uopšte ne ispunjava vaša estetska očekivanja. Evo spiska najvažnijih pitanja koja trebate postaviti sebi pre nego se odlučite na kupovinu savršene tuš kabine:

Kakav & koliki je zapravo prostor kojim raspolažete?

Raspoloživi prostor u vašem kupatilu će vam pomoći da odlučite da li biste radije kupili običnu tuš kabinu ili ste više za neku ugradnu opciju. Razmatranje ove stavke bi zapravo trebalo da vas natera da razmislite o stvarnoj nameni kupatila u kojem ćete instalirati buduću tuš kabinu – da li je to prostor koji samo vi koristite, ili je pak reč o zajedničkom (glavnom) kupatilu koje bi trebalo da predstavlja spoj kompromisa i maksimalne praktičnosti. Istovremeno, razmislite i o visini plafona vašeg kupatila jer i to može značajnije uticati na kabinu za koju se odlučite.

Položaj tuš kabine unutar kupatila

Sledeće razmatranje je pozicioniranje tuš kabine. Zapitajte se – gde tačno planirate da je postavite, da li je to ugao, sredina kupatila ili neko sasvim odvojeno područje? Vaša odluka u vezi sa ovim pitanjem je od presudne važnosti kako za vrstu vrata ali i tuš-kade pa i ostalih komada kupatilskog nameštaja koje planirate da nabavite za svoj najintimniji kutak. Primera radi, ukoliko se odlučite za tuš kabinu u centru svog kupatila onda bi najbolja opcija bila kabina u obliku slova “D”.

Odabir savršenog stakla ili ograde

Kada su tuš kabine u pitanju, danas je tržište preplavljeno različitim vrstama stakla pa to i ne bi trebao da bude neki veći problem pri opremanju kupatila. Ipak, ne bi bilo loše da razmislite o tome koja vrsta najviše odgovara vašim potrebama. Na primer, ukoliko se odlučite za vrata od kaljenog stakla, možete biti sigurni da su ona izdržljivija, sigurnija i postojanija od običnih staklenih komada. U ovom slučaju uvek morate imati na umu da što je staklo deblje to mu je potrebnija i veća odnosnona snažnija potpora, to jest kućište, pa budite spremni na dodatna ulaganja.

Dodatne funkcije kao tačka na “i”

Većina današnjih tuš kabina dolazi sa raznim dodatnim funkcijama kao što su termostatski ventili koji vam omogućavaju preciznu kontrolu funkcije vode, zatim podesivi mlazovi za telo, mnogobrojne ručne varijante pa čak i funkcije takozvanog monsunskog tuša. Neke kabine imaju ugrađene praktične staklene police na koje možete odložiti svoje toaletne potrepštine i kozmetičke proizvode, a ukoliko zaista želite da svoje kupatilo načinite pravom malom oazom – onda je parna tuš kabina sa efektom saune savršeno rešenje za relaksaciju nakon dugog i napornog dana.

Povezane teme