Japanske kade – odraz modernosti i stila

Kupatilo u spa stilu je sve popularniji izbor među vlasnicima savremenih domova.

Svi oni koji većinu vremena u toku dana provode van kuće radeći, kada dođu u svoj dom žele mesto na kom mogu da se opuste i podmlade. Kako bi na najlakši mogući način kreirali okruženje u svom kupatilu u spa stilu, potrebna vam je samostojeća kada u njegovom srcu. Prve dve decenije novog milenijuma dale u izrazit pomak u pogledu trendova u kupatilu. Ono što je primetno je veći kupatiliski prostor, elegantnije završne obrade kao i neutralna paleta boja. Takođe prisutna je i ljubav prema samostojećim kadama, od kojih su najupečatljivije one sa "kandžama". Danas krećemo u novom smeru i predstavljamo vam japanske kade u njihovom najlepšem izdanju.

Ukoliko u svom kupatilu želite dodir azijskog stila, japanska moderna kada je kao stvorena za vas. Tradicionalno reč je o maloj kadi, koja je nešto dublja od klasične i ima ugrađeno sedište ili klupu koja vam daje mogućnost da se u njoj zaista opustite i uživate. Ovakva kada će vam pružiti savršen beg od napetosti i stresa. Japanske kade su vam dostupne u različitim oblicima, veličinama i napravljenje su od brojnih materijala, što vam daje priliku da je lako uklopite u vaše kupatilo.

MINIMALIZAM U SVOM NAJLEPŠEM OBLIKU

Japanski dizajn ima u sebi urođen minimalizam. To ga čini vrlo privlačnim i savršenim za rafinirana savremena kupatila, u kojima je prostor ograničen. Mali i uzan dizajn dubokih japanskih kada omogućava vam da ih sa lakoćom uklopite u svakom uglu vašeg kupatila. Takođe zbog svoje veličine one mogu da stoje i na sredini kupatila. Njihova lepota ogleda se u urbanoj estetici.

ISTRAŽIVANJE RAZLIČITE PALETE MATERIJALA

Od drveta do nerđajućeg čelika i bakra, postoji mnogo različitih materijala od kojih se mogu izraditi japanske kade. Drvo je generalno najpopularnija opcija jer donosi najviše teksture modernom kupatilu. Na drugom mestu su impresivne bakarne kade koje su vrlo povoljne po ljudsko zdravlje, i estetski privlačne.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Povezane teme