Impresivna eklektična kupatila novog doba

Eklektični stil lagano prestaje da bude odlika bunta.

Sve više on poprima izgled elegantnog i vrlo prefinjenog načina spajanja dve krajnosti – prošlosti i budućnosti, starog i novog, tradicionalnog i modernog. Nametnut, on može da bude poprilično zastrašujući i odbojan. Ali ako mu se priđe na pravi način, uz elemente koji vam se lično dopadaju, može da bude neverovatno prijatan. Ako ste razmišljali o ovom stilu u poslednje vreme i pitali se gde ga u svom domu možete primeniti, naša preporuka je da to bude vaše kupatilo. Pokazaćemo vam ovom prilikom kako da tu zamisao sprovedete u delo.

PRONAĐITE SAVRŠEN BALANS

Eklektičan stil ne predstavlja haos u prostoru, nasuprot mišljenju mnogih. Smisao je održavanje dekora u savršenoj ravnoteži. Kako biste to postigli elemente u vašem kupatilu nešto mora da povezuje. To može biti boja, oblik, stil ili nešto po vašem izboru. Možete odabrati na primer jednu boju koja će biti glavna a koja će omogućiti fleksibilnost mešanja elemenata različitih stilova u kupatilu. Ako želite da napravite vrlo upečatljiv prostor započnite sa neutralnom podlogom, i ispunite prostor željenim elementima u bojama koje vas inspirišu.

NAPRAVITE ŽARIŠNU TAČKU

Odaberite jedan detalj u kupatilu koji će biti njegova glavna tačka. To može biti velika kada, a može da bude i ogledalo interesantnog rama. Takođe može da bude i umetničko delo na zidu ili aranžman zelenila i cveća u saksijama. Na ovaj način onaj ko uđe u vaše kupatilo dobiće jasnu predstavu o tome kom stilu ono pripada.

DODAJTE DETALJE

Nema eklektičnog stila bez detalja. A budući da kupatilo treba da bude praktičan prostor, svakako ne preterujte sa njima, već odaberite one detalje koji će vam pomoći da stvorite lepu atmosferu. Prostorke u boji, zidna rasveta, elegantni peškiri, zelenilo i paravani od bambusa su detalji koji vam trebaju.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme