Drvene površine koje se u savremenom kupatilu osećaju kao kod kuće

Kako tehnologija nastavlja da preuzima svaki detalj našeg života, tako sve više žudimo za prirodom i njenim lepotama.

Više nego ikad okrećemo se na načinima upotrebe organskih materijala u enterijeru, bilo da je u pitanju dnevna, spavaća ili radna soba. Ovo je zapravo jedan od glavnih razloga zbog kojih prirodno drvo sve više postaje deo savremenih kupatila, kojima daje estetsku vrednost i preko potrebnu toplinu.

Nekada davno drvo je u kupatilu bilo rezervisano za stilove poput rustičnog i seoskog, međutim danas sve veći broj savremeno uređenih kupatila prepoznaje lepote i prednosti drveta. Nezavisno od vaših sklonosti ka stilu i dizajnu, odluka za dodatkom drveta u kupatilu vodi vas ka toplijem i prijatnijem mestu za boravak.

Uz pomoć drvenih površina, na podu, zidovima, na plafonu ili u krugu lavaboa, moguće je dodati teksturu minimalističkoj tehnici uređenja, slojevitost malom ženskom kupatilu i stvoriti zanimljiv prikaz u tradicionalnom dizajnu. Drvo je veoma zahvalno za korišćenje u kupatilu pre svega zbog svoje dobre otpornosti na vlažnu sredinu, postojanosti i lakoće za održavanje.

Takođe drvene daske su vam danas dostupne u širem spektru završnih obrada, što znači da čak i uz pomoć njega možete da postignete elegantan izgled u kupatilu. Drvene površine se uklapaju sa širim spektrom boja, od neutrale palete, preko pastelnih nijansi, pa sve do akcentnih tonova. Osim toga za razliku od drugih materijala drvo je moguće prefarbati i na taj način ga lakše uklopiti u kupatilski prostor.

Zavirite u našu galeriju i otkrijte fantastičnih svet kupatila u drvetu.

Ž.J.

Izvor: The Spruce

Povezane teme