Bakarne kade u centru naše pažnje

Ako tražite snagu, eleganciju i svestranost na jednom mestu u vašem kupatilu, bakarne kade su nešto što ne bi trebalo da propustite.

One su poput blaga koje ćete verno čuvati u decenijama koje dolaze, jer izgledaju tako dragoceno i zadivljujuće. A osećaj koji vam pružaju dok u njima ležite, uživajući u mehurićima sapunice i mirisnim notama svuda unaokolo je jednostavno božanstven. 

Istovremeno i lepe i praktične, ove kade su nekad bile naširoko rasprostranjene, ali su ih zamenile savremenije varijante. Čini se da se u poslednje vreme vraćaju na velika vrata iz nekoliko razloga: ekološke su, vrlo izdržljive i antibakterijske. Izrađene od, kako samo ime kaže, bakra, ove kade su stilski dodatak vašem kupatilu oko kog možete da izgradite jednu lepu priču. Navešćemo vam ovom prilikom njihove glavne prednosti i nedostatke.

PREDNOSTI

Bakarna kada je otporna na rđu i koroziju. Ekološka je, što znači da se može reciklirati, a poznata je po tome da kada je napunite dobro zadržava toplotu, što je važno ako volite duge tople kupke. Budući da bakar ima antibakterijska svojstva, ovakva kada će uvek ostati higijensko okruženje, bilo za vreme kupanja ili nakon njega. Na raspolaganju vam je širi spektar stilova i vrlo živahna estetika.

NEDOSTACI

Pri izboru bakarne kade, treba da obratite pažnju na njen sastav. Ukoliko je slabijeg kvaliteta, može u sebi sadržati neželjene nivoe žive i olova koji nisu dobri za ljudsko zdravlje. Samim tim, cena kvalitetne bakarne kade je presudna i najčešća "mana" koju joj ljudi nalaze.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme