Zašto odabrati kuhinje od nerđajućeg čelika?

Ukoliko još uvek imate nekih nedoumica u vezi nerđajućeg čelika, mi smo tu da vam preporučimo vrhunske kuhinje od materijala koji definitivno zavređuje vašu punu pažnju.

Prva asocijacija na ovako nešto svakako je izdržljivost, ali šta ako vam kažemo da su ovako izrađene kuhinje zapravo mnogo, mnogo više od puke neprolaznosti? I to baš u svim onim minijaturnim kuhinjama koje i nemaju baš puno prostora za rad, a kamoli dostojnu vizuelnu prezentaciju.

Zapravo, male kuhinje su sjajni protagonisti kada je reč o modernom dizajnu enterijera. U komplikovanom istorijskom periodu kakav trenutno doživljavamo, raste potreba za usporavanjem i pojednostavljanjem, kao i želja da u okviru svojih domova ponovo otkrijemo onaj osećaj reda i tišine koji nam je nedostajao dok smo boravili napolju.

I u tom smislu kuhinje mogu biti zaista moćni saveznici. One su prostor koji vezujemo za najlepše trenutke sa najmilijima, ali i mesto gde smo pozvani da pokažemo svu svoju kreativnost u svako doba dana (pa i noći). Zato je, pri izradi kuhinja, uvek važno krenuti od funkcionalnosti i jednostavnosti.

I kada ovo kažemo zaista mislimo na sve one detalje na koje bi svako ko se iole razume u dizajn morao da obrati posebnu pažnju: vrata bi primera radi trebalo da budu glatka i jednolična, po mogućstvu sa nevidljivim kvakama, udubljena ili uvučena tek toliko da ne ometaju kretanje. Sudopere bi morale savršeno da se uklope u donje radne delove dok bi svetlost morala da bude savršeno integrisana unutar gornjih ormarića.

U kuhinji želimo opremu koju je lako održavati, i koja pre svega garantuje maksimalnu higijenu i čistoću. Minimalna estetika a maksimalna funkcionalnost su verovatno dve najvažnije karakteristike kuhinja od nerđajućeg čelika. Ali to nipošto ne znači da se čelik automatski mora povezati sa hladnoćom, dosadnom formom ili nečim što je rezervisano samo za hotele i restorane.

Naprotiv, ovakve kuhinje i njihovi elementi mogu biti idealan način da svojoj maloj kihinji već danas povratite blistavost i originalnost. Idealne su za kombinaciju sa drugim materijalima, pa se savršeno uklapaju kako uz drvo tako i uz pločice, mermer ili kamen.

Ako tome dodamo i njihovu otpornost na udarce i visoke temperature, onda je jasno zašto bi baš jedna ovakva kuhinja bila savršen izbor za vaš dom već danas!

Photo: abimis.com

Povezane teme