Zahvalite mermeru na službi u vašoj kuhinji jer kvarc stupa na snagu

Trendovi po pitanju uređenja kuhinja se sve osetnije menjaju.

Bele kuhinje su imale svojih 5 minuta, smeli i akcentni tonovi obojili su kuhinjske elemente, a mermer je svakako bio neizostavni deo kuhinja u luksuznom stilu. Međutim, kako svakoj vladavini pre ili kasnije dođe kraj, došlo je vreme da se zahvalite mermeru na njegovom carevanju u vašoj kuhinji.

Na scenu, hradro stupa kvarc – čvršća alternativa mermeru koja donosi savremenoj kuhinji preko potreban šarm i eleganciju. Smeo i luksuzan, kvarc je ideja o kojoj vredi razmisliti ako volite da idete u korak s vremenom i pratite trendove po pitanju uređenja svog doma. On predstavlja odličan način isticanja specifičnog i nepogrešivog ukusa.

ODAKLE INTERESOVANJE ZA KVARC?

Nekoliko faktora doprinelo je sve većem interesovanju za kvarc. Kao prvo kvarc poseduje gotovo jednaku privlačnost kao i prirodan kamen, dok se s druge strane znatno lakše održava od prirodnog kamena. Kvarcit je kvarcom bogat kamen koji je prekristalisan kombinacijom toplote, pritiska i hemijskih reakcija, što ga čini vrlo otpornim na ogrebotine i toplotu. Kuhinja kao vrlo prometno mesto u kući savršena je za testiranje osobina kvarca.

Osim toga kvarc možete pronaći u svim bojama, od plave insirisane morskim dubinama, preko smaragdne pa sve do narandžatih tonova, što znači da ćete ovu površinu vrlo lako uklopiti u prostor vaše kuhinje. Svakako pored kuhinje i trepezarije, kvarc je dobrodošao i u kupatilu, kao i na terasi u okviru vašeg natrivenog prostora za roštilj. Performanse ovog materijala su impresivne čak i kada je izložen spoljašnjim uticajima.

Ž.J.

Izvor: Pure Wow

Povezane teme