Upečatljive šestougaone pločice u pozadini savremene kuhinje

Industrija koja se bavi izradom keramičkih pločica podarila nam je izuzetno mnogo rešenja za uređenje savremenih domova.

Među trenutno najpopularnijim oblikom su šestougaone pločice. Srećemo ih širom savremenih domova, od ulaznog prostora, preko kupatila pa sve do kuhinje. Dostupne su u neverovatnom obliku boja i veličina zbog čega su lake sa uklapanje kako sa drugim pločicama tamo i sa drugim materijalima poput laminata, drveta, cigle i mermera.

Ako im još uvek niste pružili šansu, možda je dobar način da to uradite u vidu vaše kuhinjske pozadine. Upravo šestougaone pločice u kuhinjama na zidu su naša današnja tema. Budući da ovi prostori obično nisu veliki i da je sa ovim oblikom pločica izuzetno jednostavno raditi, biće to zanimljiv poduhvat koji će osvežiti vaš enterijer.

ŠESTROUGAONE PLOČICE MALIH DIMENZIJA

Male šestougaone pločice su vrlo interesantna ideja jer donose prostoru skladnu geomateriju bez previše uticaja. Možete posegnuti za belim ili crnim pločicama sa fugom u istoj boji, ili potražiti kontrastne fuge ako želite da naglasite kuhinjsku pozadinu. Ovakve varijante pozadina se najbolje uklapaju u stilove kuhinja kao što su moderni, skandinavski i industrijski.

ŠESTOUGAONE PLOČICE VEĆIH DIMENZIJA

Same po sebi ovakve pločice su upečatljive bilo da kositite kontrastnu ili fugu koja je poput njih. Varijante sa zanimljivim uzorkom su uvek dobra ideja jer mogu zaista da razbiju monotoni izgled kuhinje. Takođe možete koristiti i pločice različitog spektra nijansi za stvaranje vrlo interesantne pozadine.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme