Udobne i elegantne kuhinje u skandinavskom stilu

Skandinavski stil je postao opšte prisutan pri uređenju savremenih domova.

On im pre svega donosi dozu svežine i oslobađa ih suvišnih stvari. Ako niste preterani ljubitelj akcentnih tonova, smelih nijansi i više volite prozračne enterijere, skandinavski stil uređenja je kao stvoren za vas. On dovodi u krupni plan monohromatsku paletu, koja slavi finese jedne boje u svim njenim nijansama. Skandinavski dekor je lakonski, elegantan, i vrlo udoban, ispunjen svetlošću čak i kada nije sunčan dan. Danas smo rešili da sa vama podelimo ideju u pogledu oplemenjena vaše kuhinje u skandinavskom stilu.

ŠEMA BOJA

Kako bi kuhinja odgovarala skandinavskoj šemi boja ona treba da bude opisana belim, crnim i sivim tonovima. Takođe sve neutalne nijanse su dobrodošle u ovoj priči, pri čemu se misli na bež, krem i svetle tonove drveta. Ako želite da vašoj skandinavskoj kuhinji podarite malo karaktera, unesite u nju dozu smelih tamnijih sivih tonova ili konstrasnih crno-belih površina. Malim kuhinjskim prostrima odgovaraće što svetlija šema boja, koja uključuje belu i neutralne nijanse u velikom obimu.

TEKSTURA

Kako bi svojoj skandinavskoj kuhinji podarili interes, unesite u nju malo teksture. To sa lakoćom možete uraditi uz pomoć kamena, drveta, mermera i betona. Drveni ormarići, mermerne ili kamene radne površine i betonske pozadine učiniće da vaša kuhinja ne bude prostor kojim vlada monotonija. Ako želite da na suptilan način personalizujete vašu kuhinju sproradično joj možete dati malo smelih akcenata. To može biti sveže ubrano cveće ili neko lepo začinsko bilje u saksiji.

SKANDINAVSKI OSEĆAJ

Ono na šta treba da se fokusirate kako bi stvorili unikatan skandinavski osećaj u svojoj kuhinji je čist i prozračan dizajn. Preskoriče u tom slučaju previše rustična ili vintage rešenja, koja da čine zagušenim. Skandinavski dizaj više teži ka modernim, savremenim i minimalističkim linijama. Drvene korpe i grede su sve što je dozvoljeno sa rustične strane u ovakom jednom prostoru.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme