Svetle i šarene kuhinje koje će vam izmamiti osmeh na licu

Najveći broj ljudi preferira neutralnu paletu boja za dekor svog doma.

Ovo se posebno odnosi na uređenje dnevne i spavaće sobe, kuhinje i kupatila, budući da su ovo prostorije u kojima se najviše boravi. Umirujuća neutralna paleta zaista ima smisla, ali je ponekad jednom domu potreban mali vid osveženja kako bi vas inspirisao i bio prijatnije mesto za boravak. Ako se ne plašite smelih i šarenih tonova, danas vas vodimo u svet vrlo zanimljivih kuhinja kojima vladaju svetle boje.

Kuhinjski ormarići u vedrim bojama, kao i mešanje i podudaranje različitih boja, otvaraju sasvim novu dimenziju u jednoj savremenoj kuhinji. Boje imaju neverovatnu moć u sebi pri čemu vašoj kuhinji mogu dodati dozu elegancije i stila, ali i sasvim dovoljnu količinu drame ako je to ono što želite. Ako ste umorni od neutralne palete boja, dobra ideja da poboljšate iskustvo pripremanja obroka u vašoj kuhinji je da u nju unesete malo boje.

SPEKTAR I KOMBINACIJE BOJA

Najlepše boje kojima možete opisati svoju kuhinju su svakako plavi, zeleni, pink, narandžasti i ljubičasti tonovi. Bilo da odaberete samo jednu boju ili da kombinujete dve ili više poželjno je da se držite toplijih ili hladnijih tonova kako bi mesto učinili skladnim. Takođe ako želite da se prepustite eklektičnom utisku možete pomešati tople i hladne nijanse. Ideja od koje možete da započnete je farbanje kuhinjskih ormarića u jednu a zidova u drugu boju. Takođe veliku promenu možete napraviti u prostoru ako odaberete drugačiju pozadinu u kuhinu u vidu interesantnih pločica u boji. Ukoliko vam retro stil deluje privlačno uvek možete malo smelih tonova dodati i vašim kuhinjskim uređajima u vidu šporeta i frižidera.

DEKOR

Svaka kuhinja delovaće privlačnije, šarenije i veselije ako u nju unesete malo zelenila i svežeg začinskog bilja. Takođe lepe zavese, tepisi sa interesantnim uzorkom i drvene police mogu da je učine prijatnijim mestom za boravak. Posuđe u boji izloženo na policama, kao i zanimljiva rasveta napraviće promenu u ovakvom prostoru; onu koja vam je nedostajala.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

 

Povezane teme