Stilske i izražajne kuhinje sa vrlo jednostavnim pozadinama

Početkom 20. veka, metro stanice u Njujorku bile su prepoznatljive po posebnom obliku i načinu slaganja pločica.

Stil bele glazirane keramike koristio se za oblaganje zidova metroa i ostao upamćen kao subway stil. Danas i pored velikog broja drugih pločica koje se koriste za uređenje savremenih kuhinja, ima nečeg vrlo privlačnog u ovim jednostavnim i bezvremenskim subway pločicama. Naša današnja tema vodi nas do kuhinjskih pozadina na kojima je primenjena ova vrsta pločica.

Karakteristične po svom pravougaonom obliku i sjajnoj površini, ove pločice su savršene za stvaranje zanimljive ali i nenametljive pozadine u kuhinji. Prvobitna bela boja je i dalje često korišćena ali su danas ove pločice prisutne i u pregrštu drugih boja. Samim tim među njima lako možete pronaći boju koja odgovara stilu vaše kuhinje. Varijante poput plavih, sivih, smaragdnih i ružičastih mogu u savremenu kuhinju uneti dozu svežine i rafiniranosti.

Takođe i njihova veličina varira, s toga ih lako možete prilagoditi prostoru kojim raspolažete bilo da odaberete one manjeg ili većeg obima. Isticanje prisustva subway pločica moguće je upotrebom kontrastne fuge, ili krečenjem zidova u njihovom okruženju u neku smelu boju. Ako tražite dodatnu teksturu u kuhinji, ne propustite kontraste u obliku belih pločica i tamnijih fuga.

Subway pločice su vrlo zahvalne za upotrebu jer ih je lako kombinovati sa materijalima poput drveta, mermera i betona, koji se najčešće koriste u kuhinjama. Ove pločice lako mogu da unesu potrebnu dozu boje u vašu monohromatsku kuhinju, ili da vam omoguće da zadržite željenu šemu boja, ako pronađete odgovarajuću nijansu. Osim klasične horizontalne postavke ovih pločica, po želji možete da isprobate i vetrikalni niz, koji izgledaj jednako privlačno.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme