Inovativni materijali i funkcionalnost su ključne karakteristike novih proizvoda brenda knIndustrie posvećenih trpezarijskom stolu i kuhinji.
Kolekcije, predstavljene na međunarodnim sajmovima Maison & Objet Paris i Homi Milano, namenjene su različitim proizvodima zamišljenim za prezentaciju na stolu i zadovoljavanju potreba povezanih s posebnim metodama kuvanja.
Proizvodi se kreću od koktel čaša, linija dekorativnih čaša, glinenih posuda za pečenje ili inovativnih setova kuhinjskih radnih ploča. Inspirisani tradicionalnim i starinskim metodama kuvanja, nove kreacije od strane knIndustrie su idealne ne samo za kuvanje hrane, već i za direktno služenje za stolom.
Tradicionalni načini pripreme obroka u mnogo čemu se razliku od današnjih, jer ljudi nekada nisu posedovali indukcijske ploče, teflonske tiganje i vatrostalne činije, već su svoj teško uhvaćeni ulov pripremali uz pomoć alata koje su pronalazili u svojoj okolini ili sami napravili. Verovali ili ne, brojne tradicionalne i običajne tehnike pripreme obroka, nude nam kvalitetniju i ukusniju hranu u odnosu na alate modernog doba. Upravo je to slučaj sa kedrovom pločom.
Kedrova ploča
Među različitim tehnikama kuvanja, planking, tj. kuvanje na drvenoj ploči, jedan je od najpoznatijih sistema u skandinavskim zemljama i široko ga je u prošlosti koristilo stanovništvo Kanade, pogotovo za pripremu ribe.
KnIndustrie je sada napravio specijalnu verziju ovog posebnog alata za kuvanje, odnosno set dasaka namenjenih za kućnu upotrebu, u saradnji sa šefom kuhinje Saulo Dela Vale.
Set, nazvan Cedar Plank, sadrži kedrovu ploču (30x15 cm) za kuvanje i dimljenje lososa. Zaista, kedrovo drvo oslobađa posebne arome koje riba apsorbuje tokom procesa kuvanja.
Da bi se intenzivirao miris i ukus kedrovine, preporučuje se da ploču potopite u vodu i aromatično bilje pre nego što je upotrebite. Moguće je koristiti dasku u pećnici ili na roštilju, kao i za kuvanje različitih vrsta mesa. Set je dopunjen elegantnim poslužavikom(50x20 cm) od čelika.
N.Đ.