Savremene kuhinje u kombinaciji mermera i drveta

Više slika

Više slika

Davno su prohujali dani kada su kuhinje bile ispunjene isključivo poliranim plastičnim površinama i dizajnom koji je bio tipičan u kockastim trendovima devedesetih...

Moderne kuhinje ponovo odlaze klasičnom rutom i teksturnim kontrastima koji su se vratili na scenu sa stilom. Sa tim na umu, dizajneri se sve više okreću ka drvenim elementima i prirodnom kamenu kako bi omogućili preko potreban kontrast dok istovremeno održavaju egonomski i prefinjeni izgled. Pored topline drveta, izuzetna elegancija mermera predstavlja nešto što se nameće kao prefinjen izbor u kuhinjama vrhunskog izgleda i kompozicijama koje su obogaćene ovim prirodnim kamenom.

Dodavanje mermera i drveta u kuhinju nije baš toliko lako koliko zvuči. Iako ovakva kombinacija u kuhinji zahteva mnogo više održavanja i pažnje, njen estetski šarm i jedinstvenost zaista vredi dodatnog truda i vremena. Pametne, funkcionalne i istovremeno jednostavno senzacionalne, kuhinje koje poseduju mešavinu mermera i drveta spremaju se da još jednom promene izgled naših domova.

Nije sve u modernom stilu

Lepota dodavanja drvenih površina u moderne kuhinje odlazi mnogo dalje od običnog teksturnog kontrasta. Ova mešavina vam dozvoljava da uklopite dva potpuno različita stila i dodate obrise rustičnog, ruralnog, tradicionalnog ili čak industrijskog uticaja savremenim kuhinjama. Dok drvo obavlja izvanredan posao u predvođenju tog prirodnog, rustičnog izgleda, mermer se ponaša kao da blalansira elementima i unosi sofisticiranost u kuhinju svojim poliranim i sjajnim površinama.

Sve češće, beli mermer praćen svetlijim tonovima drvenih elemenata pronalazi način da se smesti u moderno rustične ili kuhinje ruralnog stila, ali svi oni ljudi koji traže nešto malo muževnije i elegantnije mogu da isprobaju kombinaciju pultova od crnog mermera ili sivog tvrdog drveta.

Dašak minimalizma

Ukoliko želite kuhinju koja je gostoljubica i sa sobom unosi dodir modernog minimalizma, mermer je nedvojbeno pravi izbor kako za pultove, tako i za sve druge uglađene kuhinjske površine. Bilo da se radi o pultovima kuhinjskih ostrva ili samo o zonama za pripremu i kuvanje hrane, mermer modernim kuhinjama pruža kultivisan izgled kamenih finiša koji i dalje uspeva da stvori veoma jak vizuelni interes čak i onda kada pametni elementi, vrata i kuhinjkka ostrva popločana drvetom kompletiraju dizajn vaše kuhinje iz snova.

Raznovrsna kuhinjska ostrva

Konačno je došlo vreme da zamenite svoje dosadne kuhinjske pultove i ostrva sa onim koja su mnogo efikasnija i nedvosmisleno dopadljivija. Mermerna kuhinjska ostrva uparena sa nekoliko blokova drveta, koji mogu služiti kao prostor za spremanje i pripremu ili, kao komotan bar za doručkovanje, zaista predstravlja moderan izbor koji je itekako u trendu. Još jedan veoma pogodan način uklapanja drveta sa mermerom jeste putem ostrva koji kompletiraju mermerne ploče, ali poseduju drvenu bazu i jedinice za odlaganje stvri sa drvenim vratima. Barske stolice i viseća rasvta koja se uklapa u celokupan izgled može kompletirati predivne kuhinje i obeležiti ih izvanrednim ukusom.

N.Đ.

Povezane teme

12.05.2024 Kuhinja

5 pravila za stvaranje lepe i elegantne kuhinje

Bez obzira da li renovirate svoju trenutnu kuhinju ili dizajnirate potpuno novu, evo pet pravila koja treba ispoštovati kako biste postigli šik i sofisticiran dizajn kuhinje.

09.05.2024 Kuhinja

Kuhinje vedrih boja

Bez obzira da li se odlučite za osvežavajuće žute tonove, smirujuće plave nijanse ili energične narandžaste akcente, kuhinja u vedrim bojama će sigurno postati omiljeno mesto za ok...

06.05.2024 Kuhinja

Male kuhinje koje su nas oduševile svojim praktičnim rasporedom i lepim dizajnom

Male kuhinje više nisu osuđene na to da budu ružne, nefunkcionalne ili skučene prostorije. Naprotiv, one mogu postati oaze stila, praktičnosti i udobnosti.

03.05.2024 Kuhinja

Odabir najboljih boja za malu kuhinju za poboljšanje prostora i stila

Eksperimentisanje sa različitim kombinacijama boja i završnim obradama može vam pomoći da pronađete savršenu paletu koja maksimizira prostor i stil u vašoj kuhinji.

30.04.2024 Kuhinja

10 proizvoda za organizaciju kuhinje za koje niste znali da su vam potrebni

Svaki od ovih inovativnih proizvoda nudi jedinstveno rešenje za uobičajene izazove organizacije kuhinje, omogućavajući vam da maksimalno iskoristite prostor, smanjite nered i pobol...

26.04.2024 Kuhinja

10 jednostavnih ideja za uređenje kuhinje u sezoni uskršnjih praznika

Sa nekoliko jednostavnih dodataka, možete pretvoriti svoju kuhinju u očaravajuću uskršnju zemlju čuda gde se porodica i prijatelji mogu okupiti da proslave.

24.04.2024 Kuhinja

Pravila dizajna kuhinje koja nikada ne bi trebalo da prekršite

Razumevanje ovih principa je prvi korak u izradi kuhinje koja nije samo praznik za oči, već i radost za korišćenje.

18.04.2024 Kuhinja

7 uverljivih razloga da ovog proleća obojite svoju kuhinju u narandžasto

Od povećanja energije do stimulisanja apetita, otkrijte brojne koristi dodavanja dodira narandžaste boje vašem kulinarskom prostoru.

15.04.2024 Kuhinja

Otkrijte zašto su male kuhinje tako privlačne i inspirativne

Sa savršeno odabranim bojama, funkcionalnim nameštajem i detaljima, ovi kompaktni prostori postaju mesta gde se rađaju nezaboravni trenuci kulinarske kreativnosti i topline porodič...

10.04.2024 Kuhinja

Za vašu inspiraciju: najlepše moderne kuhinje

Sa svojim jednostavnim dizajnom, inovativnom tehnologijom, fleksibilnim aranžmanima, stilskim završnim obradama i održivim praksama, moderna kuhinja redefiniše način na koji zamišl...

07.04.2024 Kuhinja

Bež boja: simbol tihog luksuza u kuhinjskom prostoru

I dok neki mogu smatrati bež boju sigurnim ili dosadnim izborom, njena svestranost i bezvremenska privlačnost čine je prvoklasnim izborom u svetu enterijera.