Savremena modularna kuhinja Rastelli spaja kvalitet & dizajn

Kuhinja je životni prostor koji više od bilo kog drugog dela doma zaslužuje da bude ne samo lični već i funkcionalni kutak.

Upravo to je ideja koja pokreće italijansku kompaniju Rastelli, i zahvaljujući kojoj iznova i iznova uživamo u kolekcijama jedinstvenog kuhinjskog nameštaja. Ovog puta na red je došla linija jednostavnog naziva R1, i još jednostavnijeg ali ipak savremenog izgleda koji joj omogućava da iz svakog ugla poveća prirodnu svetlost unutar ovog dela doma.

R1 je kompletan program koji, bez odustajanja od dizajna i visokog kvaliteta, nudi najprigodljivija moguća rešenja za svaku kuhinju na svetu. Apsolutni minimalizam u kombinaciji sa aluminijumskim profilima zadovoljiće jedan od najnovijih trendova u kulinarstvu a to je maksimalno korišćenje ormara i otvorenih polica. Ovo ne samo da doprinosi lakšoj pripremi hrane, već istovremeno daje mnogo prozračniji izgled čitavom okruženju.

Komadi koji se svakako najviše ističu kada je R1 u pitanju jesu veliko centralno kuhinjsko ostrvo koje iznenađuje svojim izuzetnim vizuelnim uticajem, ali i vodoravni aluminijumski sistemi koji nude alternativni način otvaranja vrata umesto uobičajenih ručki. Ne treba zaboraviti ni impozantnu zbirku zidnih elemenata koji upotpunjavaju sliku čitave kolekcije i na taj način stvaraju estetsku ravnotežu između autentičnosti i sofisticiranosti.

Minimalan dizajn, stroga geometrija ali i dobra skrivenost većine operativnih funkcija, karakteristike su koje odlikuju ovu originalnu kolekciju. Crna i bela boja služe kako bi dodatno naglasile eleganciju prostora a ujedno savršeno odgovaraju bezvremenskom stilu kojim odiše R1. Kombinacija posebne završne obrade u vidu bakarnog premaza sa staklom i toplim nijansama porcelanskog kamena, dodatno doprinosi stvaranju praktične i modularne kuhinje.

Izvor: rastelli.com

Povezane teme