Saveti za stilizovanje i održavanje plutajućih polica u kuhinji

U svetu poboljšanja doma i dizajna enterijera, plutajuće police su stekle ogromnu popularnost zbog svog elegantnog izgleda i funkcionalnosti.

Ove police nude moderan obrt tradicionalnom skladištenju, stvarajući prozračan i otvoren ambijent u srcu doma. Popularnost koju su stekle otvorene police ne duguju samo svom savremenom izgledu, takođe se radi o svestranosti i praktičnosti koju donose u kuhinju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Semihandmade (@semihandmade)

Za razliku od konvencionalnih ormarića koji mogu učiniti da se prostor oseća skučenim, plutajuće police donose osećaj otvorenosti, čineći kuhinju većom i privlačnijom. Ovaj koncept otvorenih polica omogućava lak pristup posuđu, čašama i drugim često korišćenim predmetima, čineći svakodnevne zadatke praktičnijim. Štaviše, pruža odličnu priliku za izlaganje ukrasnih predmeta, kao što su vaze, kuvara ili kolekcija starinskih tegli za začine.

Međutim, odluku da se odlučite za plutajuće police ne treba uzimati olako. To zahteva pažljivo razmatranje rasporeda kuhinje i načina života vlasnika kuće. Na primer, oni koji vole da izlažu svoj fini porcelan ili imaju impresivan niz kuhinjskih sprava smatraće plutajuće police divnim dodacima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Soul & Lane (@soulandlane)

S druge strane, pojedinci koji više vole da sakriju svoje kuhinjsko posuđe iza zatvorenih vrata mogu smatrati da je ova opcija manje privlačna. Bez obzira na to, integrisanje plutajućih polica može značajno uticati na funkcionalnost i stil kuhinje, uspostavljajući ravnotežu između forme i funkcije.

Ključno je postići ravnotežu između ukrasnih predmeta i svakodnevnih kuhinjskih stvari. Počnite sa većim predmetima kao što su tanjiri za serviranje ili daske za sečenje kao podloga, zatim slojevi sa predmetima srednje veličine kao što su činije ili tegle za začine, i na kraju, pospite manje, ukrasne predmete kao što su sukulenti ili figurice. Zapamtite, cilj je stvoriti vizuelno privlačan ekran koji takođe služi vašim svakodnevnim potrebama.

Takođe je važno uzeti u obzir vizuelnu raspodelu težine da biste održali harmoničan izgled. Rasporedite predmete na način koji privlači pogled po celoj dužini police, mešajući visine i teksture da biste dodali dubinu i interesovanje. Pored toga, održavanje kohezivne šeme boja može pomoći u objedinjavanju ekrana, čineći da izgleda dobro promišljeno i namerno. Uz malo kreativnosti i eksperimentisanja, stilizovanje plutajućih polica u vašoj kuhinji može pretvoriti vašu kuhinju u prostor vredan časopisa.

Održavanje lepote i funkcionalnosti vaših kuhinjskih plutajućih polica je od suštinskog značaja za osiguranje da one ostanu imovina, a ne obaveza. Redovno čišćenje je neophodno, jer su otvorene police sklone skupljanju prašine i masnoće, posebno u kuhinjskom okruženju. Meka krpa i blago sredstvo za čišćenje obično su dovoljni za brisanje polica i predmeta koji su na njima izloženi.

Integracija kuhinjskih plutajućih polica u vaš dom više je od trenda dizajna; to je način da oživite srce svog doma.

Povezane teme

07.04.2024 Kuhinja

Bež boja: simbol tihog luksuza u kuhinjskom prostoru

I dok neki mogu smatrati bež boju sigurnim ili dosadnim izborom, njena svestranost i bezvremenska privlačnost čine je prvoklasnim izborom u svetu enterijera.

04.04.2024 Kuhinja

Mali trikovi za uređenje kuhinje u koje se kunu dizajneri

Dizajneri enterijera su majstori u stvaranju prostora koji istovremeno odražavaju stil i praktičnost. Njihovi mali trikovi za uređenje kuhinje postaju tajno oružje za svakog vlasni...

29.03.2024 Kuhinja

Nekoliko dobrih načina da oživite svoju crnu kuhinju

Crna boja ima moć da transformiše prostor i donese jedinstvenu atmosferu koja privlači pažnju i naglašava stil i karakter prostora.

26.03.2024 Kuhinja

Lepota pastelnih tonova u modernoj kuhinji

Nežni tonovi poput bledo roze, mint zelene, svetlo plave ili pastelno žute mogu transformisati atmosferu kuhinje, čineći je svetlijom i prostranijom.

23.03.2024 Kuhinja

Dizajnirajte savršenu malu kuhinju prateći ove savete

U slučaju da imate ograničenje u pogledu kvadrature stana i možete da imate samo mali prostor za kuhinju, trebalo bi da se najpre usredsredite na funkciju, a tek onda da se fokusir...

20.03.2024 Kuhinja

6 boja koje definitivno treba isprobati u kuhinji ovog proleća

Boje kuhinje za 2024. su i smele i mirne, upečatljive, ali umirujuće. A tu su i prelepi svetli tonovi za odvažnije među nama i utešne neutralne za kuće u klasičnom stilu.

17.03.2024 Kuhinja

5 super cool ideja sa Instagrama za savršen izgled kuhinje

Bez obzira da li želite da osvežite izgled postojeće kuhinje ili potpuno promenite njen dizajn, ove ideje će vam pružiti korisne smernice i inspiraciju za vaš budući projekat renov...

14.03.2024 Kuhinja

6 jednostavnih načina da brzo osvežite izgled svoje male kuhinje

Ponekad je dovoljno organizovati samo jednu fioku, zameniti nekoliko stvari u ostavi ili nabaviti nekoliko novih kuhinjskih krpa, a sve to može biti izvodljivije od temeljnog čišće...

11.03.2024 Kuhinja

Dizajniranje male kuhinje: ideje, saveti i inspiracija za efikasan i elegantan prostor

Uprkos ograničenom prostoru, postoji mnogo načina da se stvori funkcionalna i estetski privlačna kuhinja koja odražava lični stil i zadovoljava sve potrebe domaćinstva.

08.03.2024 Kuhinja

Od izdržljivih pločica do toplog drveta: 8 najboljih opcija za podove u kuhinji

Bilo da preuređujete postojeću ili gradite potpuno novu kuhinju, odabir pravog poda je ključan korak kako biste postigli savršenu kombinaciju funkcionalnosti i estetike.

05.03.2024 Kuhinja

Za vašu inspiraciju: kuhinje u kojima dominira drvo

Sa svojom bogatom teksturom i toplim tonovima, drveni elementi donose osećaj topline i udobnosti koji često nedostaje drugim materijalima.