Saveti i ideje za opremanje kuhinje u vintage stilu

Kuhinja je jedno od najvažnijih mesta u domu, pa je i izbor savršene teme za vašu kuhinju podjednako važna stvar koju ne biste trebali zanemarivati...

Moderne kuhinje su lepe, ali sasvim je u redu da isprobate i neke retro, odnosno vintage ideje koje, verujemo, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Da, dobro ste čuli, vintage look kuhinje je možda savršena opcija o kojoj biste trebali da razmislite. Uzimanje šik dizajnerskih ideja iz prošlog veka moglo bi biti prilično zanimljivo ali i drugačije, nesvakidašnje a istovremeno toplo i zadivljujuće.

Kuhinje opremljenje u vintidž stilu su vredne pažnje, a ako želite da je imate, odlučite koliko “vintage” želite da bude i kako. Izaberite temu koja vam se sviđa ili pomešajte različite teme zajedno. Ako radite na potpuno novoj kuhinji ili renoviranju vaše kuhinje, postoje mnoge starinske teme koje bi vam odgovarale. Ne zaboravite, sve je u mešavini topline, stila i funkcionalnosti, a vintidž kuhinja je pravi spoj svega toga!

Jednostavno, mirno i pomalo nostalgično – to je ono što vintidž dizajn nudi svakom domu. Boravak u ovakvoj kuhinji je asocijacija na prošlost i lepe zajedničke trenutke sa porodicom i prijateljima. Ovaj dizajn je jedan od najjednostavnijih elegantnih dizajna za vašu starinsku kuhinju, i za ovu temu možete isprobati bele ormariće, bele sudopere, bele zidove i retro elemente da biste mu dali sofisticiran izgled.

Uključite predmete poput drvenog stola, drvene police za odlaganje, tradicionalnog poda i plafona i šta god drugo odgovara vašoj ličnosti i želji. Nikada ne možete pogrešiti sa ovim konkretnim dizajnom; postavka se meša za različite vremenske teme što ga čini savršenim za sva godišnja doba.

Biljke se savršeno uklapaju u vintidž kuhinju jer daju dodatni dodir svežine. Takođe daju sjaj i boju koja se glatko stapa sa toplinom vašeg retro prostora. Idealne su i za sve one koji žele da spoje moderan i starinski izgled, odnosno ne žele potpuno tradicionalan dizajn. Sve što je u tom slučaju potrebno je da koristite neutralne boje i mešavinu neutralnih, obojenih rustičnih predmeta u vašoj kuhinji.

Možete ograničiti vintage na svoje ormare i stolove, lustere, rustikalne korpe na kuhinjskom stolu, podu, sudoperu ili šporetu, stolicama i drugim starim predmetima. Ideja ovog dizajna je da obezbedi da vaša kuhinja pruži onaj starinski osećaj bez potrebe da kaže „ja sam vintage!“. To je jednostavna, suptilna mešavina retro energije koju osetite pre nego što uopšte uđete u kuhinjski prostor.

Na kraju, podsećamo da svojoj vintage kuhinji obavezno dodate neke starinske police i predmete koji vas neće koštati mnogo a koji će se svakako pokazati funkcionalnim i praktičnim u svakodnevnom radu, tipa uradi-sam stalak od gajbica koji ćete koristiti za smeštaj začina. Budite kreativni i originalni, i obezbedite svom domu baš jednu takvu kuhinju sa dušom!

Povezane teme