Pružite šansu “mračnim” trpezarijama – nećete se pokajati!

Volimo da ih zovemo “mračnim”, ali u pitanju su zapravo tamniji dizajni trpezarija koje, kada su uređene u skladu sa savetima stručnjaka, izgledaju neverovatno dobro u svakom domu!

Bela, bež i siva – verovatno najtraženije boje kada je opremanje trpezarije u pitanju. Većina ljudi za ovaj deo doma traži boju koja će poslužiti kao neutralno platno za dodavanje efektnijih akcenata. S druge strane, postoje i oni koji se ne odriču jarkih boja poput crvene i žute čak ni u trpezarijskom prostoru.

Ali jedna boja koja se često zanemaruje, a ponekad čak i mrzi je crna. Mnogi veruju da se crna, ugalj boja, duboka braon, najtamnija plava i zelena jednostavno ne uklapaju u ovaj prostor. Ovo je posebno tačno u slučaju vlasnika kuća koji veruju da će dodavanje crne boje umanjiti veselu, savremenu privlačnost njihovog doma. No, da li je to greška?

Dizajneri su složni u tome da su upravo tamnije nijanse trpezarije idealne ukoliko svom prostoru želite da date malo elegancije, šika i sofisticiranosti. Dodavanje crne u trpezariju ne znači nužno stvaranje mračnog i sumornog ambijenta. Naprotiv!

Korišćenje tamne boje u trpezariji može dobro da funkcioniše i noću i danju. Tokom dana, tamna nijansa može da pruži onaj poseban osećaj ugođaja koji omogućava da se osećate opušteno, ali i pomalo izolovano od svakodnevnog stresa.Noću, tamniji tonovi mogu stvoriti osećaj intimnosti, posebno sa dobro postavljenim osvetljenjem.

Siva i crna su trenutno u trendu, i mogu da transformišu vašu trpezariju u ultra-dramatičan prostor. Doduše, moramo naglasiti da mrak u ovom delu doma nije za svakoga, već za one najhrabrije. Pa ukoliko se baš ne osećate toliko hrabro niti želite da svoje zidove obojite nekom tamnijom bojom, onda vam savetujemo da promenite svoje izvore osvetljenja i pronađete neke prigušenije lampe i lustere koji vam mogu pomoći da malo zatamnite stvari.

Crni ambijent može da preplavi sve vibracije modernog stana, ali sa savršenim luksuznim nameštajem i draperijama ispred tamne zidne obloge u vašoj trpezariji stvara se neverovatna elegancija, a to je, složićete se, šansa koja se ne propušta!

Povezane teme