Prednosti i nedostaci tapeta na zidu kuhinje

Upotreba tapeta za dekor savremenog doma, napravila je veliki zaokret u vremenu.

Ovaj retro stil vratio se na velika vrata i sve je popularniji pri uređenju šireg sprektra prostorija. Nisu čak u pitanju ni samo akcentni momenti, već i kompletne prostorije obavijene tapetama, pa čak i plafoni. Međutim, da li ste imali priliku da ih primetite u kuhinjama? Ako vas zanima koje su glavne prednosti i mane tapeta u ovom prostoru, ostanite sa nama u redovima koji slede.

PREDNOSTI

Ako koristite pločice u kuhinji kao vid pozadine, to može da bude vrlo zahtevan i skup posao. S druge strane, ako odaberete tapete, imate ujedno zanimljiviju, isplativiju i bržu opciju dekora vaših zidova. Da biste postavili tapete, ne morate biti majstor niti moler, uz toliko mnogo DIY tutorijala. Osim toga, tapete je daleko lakše ukloniti nakon izvesnog vremena i staviti nove, što može promeniti kompletan utisak koji ostavlja vaša kuhinja. Ne treba da brinete zbog vode u kuhinji, u krugu sudopere, jer danas na tržištu postoji veliki broj vodootpornih i perivih tapeta. A ako želite da ih dodatno zaštitite, akril ili staklo su opcije koje imate na raspolaganju. Pri korišćenju pločica ponekad je teško stvoriti željeni utisak, dok sa tapetama imate daleko širi spektar opcija izražavanja.

NEDOSTACI

Glavni nedostatak tapeta je njihovo čišćenje, ako ih niste zaštitili staklom. Iako vodootporne, nemaju baš velike šanse protiv tvrdokornih mrlja i masnoće. S druge strane, kada preko njih postavite staklo morate biti zaista istrajni u njegovom svakodnevnom čišćenju, jer znate i sami da se na staklu vidi i najmanji otisak. Ako imate decu, vaše šarene tapete će im biti poziv da i sami "ukrase" zidove. A ako ste još pri tom odabrali neki intenzivan i živopisan otisak, može vam postati vrlo naporno da boravite u takvom okruženju iz dana u dan.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Kuhinja

Povezane teme