Predivne kuhinje u farmhouse stilu

Moderan stil koji inspiraciju crpi sa seoskih farmi i prenosi ih u gradove, postaje sve više popularan.

On vam daje novi pogled na tradicionalan rustični stil, koji je većini ljudi privlačan ali ponekad previše grub. Prostori sa modernijim dodirom nadahnuti seoskim imanjem, pružaju osećaj dobrodošlice i obećavaju dobre trenutke. Danas vas vodimo u svet predivnih kuhinja u – farmhouse stilu. Ako ste zainteresovani da saznate kako svoju kuhinju možete oplemeniti novim ruhom, ostanite sa nama u redovima koji slede.

BOJE I MATERIJALI

Pođite od neutralne palete boja poput – bele, krem, bež, sive ili svetlo smeđe. Svakako prirodne boje drveta i kamena su i više nego poželjne. Drvo je zapravo materijal koji čini suštinu ove priče. Dok je kamen opcija koju možete a ne morate da koristiti u zavisnosti od toga koliko odvažan prostor želite da stvorite. Cigla je detalj koji vam može omogućiti naglašavanje zidova u kuhinji, ali je isto tako i savršena pozadina u prostoru iznad sudopere. Prave ili ukrasne drvene grede na plafonu su odlična ideja za isticanje farmhouse stila.

NAMEŠTAJ

U pogledu ormarića u kuhinji, nudi vam se mogućnost izbora između vintage varijanti i modernih, u zavisnosti od toga kakav osećaj u prostoru želite da stvorite. Zamena vrata ili prefarbavanje neutralnim bojama, mogu odraditi većinu posla. Izbeljeni detalji ili efekat ostarelosti je svakako poželjan u ovakvom prostoru. A kako nema kuhinje u farmhouse stilu bez kuhinjskog ostrva pobrinite se da i njemu podarite prigodan izgled. Ako ne postoji mogućnost postavke velikog ostrva i mali starinski drveni sto sa kamenom pločom izgledaće savršeno. Takođe za autentičan utisak, aspirator iznad šporeta možete da obložite drvetom ili metalom koji deluje istrošeno.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme