Predivne kuhinje inspirisane pariskim stilom

Grad svetlosti, grad snova, prestonica umetnosti i mode – Pariz.

Mesto koje vekovima ne prestaje da opčinjava publiku širom sveta. Grad koji diktira tempo kada su lepota i modernost u pitanju. Međutim, jedinstven "ukus" ovog sanjivog francuskog grada je ono što stvari koje iz njega potiču čini toliko posebnim. Ovo se posebno odnosi na dizajn domova koji su se u šarmantom parskom stilu razvijali i postali prepoznatljivi. Reč je o stilu koji kombinuje pametno dizajniran prostor sa puno osvetljenja, prirodnog zelenila i dozu boje ubačenu u celu priču kako bi se stvorila idealna mešavina. To je stil koji za razliku od bilo kog drugog možete prepoznati gotovo odmah. Predstavićemo vam danas predivne kuhinje u pariskom stilu.

BELO, SVETLO I PRELEPO

Jedan detalj koji je zajednički mnogim pariskim kuhinja je afinitet ka beloj boji i elokventan način na koji koriste neutralnu pozadinu. Bela se u pariskim kuhinjama ne oseća kao sterilna postavka, već kao idealno platno za prikaz bilo koje teme. Većina pariskih kuhinja skreće ka stilovima kao što su shabby chic, skandinavski i farmhouse. Svakako možete u njima videti i osobine rustičnog francuskog šika koji deluje vrlo privlačno.

NEPOGREŠIV PARISKI ŠARM

Neverovatan šarm skriva se i u pariskim kuhinjama koje nisu opisane belom bojom. U njima takođe često se javljaju akcentni detalji i neke živopisne boje, kao i svetle boje koje otvaraju prostor i čine da jednostavnost deluje tako sofisticirano. Njima je moguće naglasiti zidove, kuhinjski nameštaj i pozadine. Metalni elementi su oni koji celokupnom utisku daju elegantan prizvuk.

MAKSIMALNO ISKORIŠĆENJE PROSTORA

Poput svih velikih gradova, i u Parizu je dosta zahtevno naći veliki stan u njegovom centru. Što se više približavate njegovom srcu to se kvadratura stanova proporcionalno smanjuje. U tom pogledu i kuhinjski prostori su vrlo mali, ali na skaldan način iskorišćeni. Mala kuhinjska ostrva na točkićima su obavezan detalj koji štedi prostor, kao i zidni ormarići koji se stapaju sa svojom pozadinom, čineći pri tom kuhinju vizuelno većom.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Povezane teme