Pametni načini dekorisanja kuhinje u potkrovlju

Potkrovlja se većinom smatraju nezgodnim za uređenje i dekoraciju.

Međutim ako zanemarite odnosno iskoristite prisutne kosine i mali prostor na najbolji mogući način, možete da stvorite zaista impresivno okruženje. Danas ćemo sa vama podeliti ideju o kreiranju kuhinje u potkrovlju. Može vam se čini neverovatnim ali čak i mala skladno uređena kuhinja u potkrovlju, može da bude funkcionalna i prijatna.

ISKORISTITE SVAKI MILIMETAR PROSTORA

Ako je reč o zaista vrlo malom prostoru, budite sigurni da ste iskoristili svaki raspoloživ milimetar. Potkrovlje i njegove kosine ne treba da posmatrate kao negostoljubive, već kao izazovane. Postavljanje otvorenih polica može da bude dobra ideja jer će one prostor učiniti vizuelno većim. Takođe ne oklevajte sa postavkom gornjih ormarića zbog kosina, već samo odaberite onu vrstu koja se otvara klizno po strani ili na gore. Najoštije kosine iskoristite za postavku polica za začine.

PROPUSTITE SVETLOST U VAŠU KUHINJU

Krovni prozori predstavljaju detalj od suštinskog značaja za modernu kuhinju u potkrovlju. Da biste osigurali ovakvom prostoru dovoljno dnevne svetlosti i vizuelno ga proširili, odaberite što je moguće veće krovne prozore. Prozori bi trebalo da budu postavljeni iznad prostora za kuvanje kao i iznad kuhinjskog ostrva naročito ako je ono i vid trpezarijskog stola. Pogled na osunčano nebo biće vam najbolja inspiracija za pripremu omiljenih jela.

OSVETLITE DODATNO PROSTOR

Zgodne lampe viseće i zidne mogu da doprinesu prijatnijem utisku u vašoj kuhinju, naročito u trenucima dana kada vam nije na raspolaganju dnevna doza osvetljenja. Ako raspolažete sa visokim plafonima, dobra ideja je kačenje visećih minimalističkih lampi na plafonskim gredama. Ako je reč o nižim prostorijama potražite neke zidne lampe koje prave lepo ambijentalno okruženje.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

 

Povezane teme