Odvažni prelazi na podu u modernim kuhinjama

Kada je reč o prelazima na podovima, oni ne predstavljaju veliku mudrost.

Ravno sečen parket i ravno uklopljene pločice, završavale su posao. Međutim, ako vam ova ideja deluje suviše zastarelo i ako ste raspoloženi za malo moderniju varijantu, redovi koji slede su pisani za vas. Ukoliko je vaš koncept dnevne sobe, trpezarije i kuhinje, otvorenog plana, onda će vam sigurno trebati prelazna varijanta podova, budući da sigurno u dnevnoj sobi ne želite pod u vidu pločica. Kakve vam se dakle mogućnosti prelaznih podova nude?

POSTEPENA TRANZICIJA

Postepeni prelazi su vrlo popularna i moderna ideja, koja deluje zaista privlačno. Ova varijanta je posebno pogodna za prostorije poput kuhinje i trpezarije, ali i trpezarije i dnevnog boravka. Zahvaljujući njoj možete kombinovati različite materijale poput pločica u kuhinji i parketa u trepezariji, ili laminata u dnevnoj sobi i mermera u kuhinji. Postepena tranzicija predstavlja smeli kontrast koji nije intenzivan i enterijer čini zanimljivijim.

OŠTAR PRELAZ

Poput tradicionalnih prelaza oštri moderni prelazi su oni koji odaju počast klasici noseći u sebi dozu svežine. Ako odaberete da pokrijete samo zonu oko kuhinjskog ostrva ili onu kojom se najviše prolazi, umesto na primer cele kuhinje, to će prostoru dati odraz savremenosti. Pločice sa lepim dezenima se savršeno uklapaju u priču sa svetlijom bojom laminata, dok sa druge strane možete inspiraciju za pločice pronaći upravo u boji parketa ili drugog materijala koji prekriva vašu dnevnu sobu.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme