Najlepše eklektične kuhinje sa drvenim ostrvima po meri

Kuhinja je mesto za isprobavanje novih ukusa i nadahnjujući prostor koji čini srce i dušu jednog doma.

Ona treba da bude prozračna, sveža i da prati vaš ritam. Samim tim nije jednostavno promeniti vizuelnu privlačnost kuhinje, a da se pri tom ne naruši njena funkcionalnost. Iako većina vlasnika savremenih domova preferira moderan izgled kuhinje u neutralnom koloru sa vrlo malo nagoveštaja teksture, stilovi poput eklektičnog se lagano uvlače u celu priču.

Sve više se razvija ljubav u kuhinji prema korišćenju prirodnih materijala, teksture, završnih obloga i zanimljivih nijansi. To je ono što eklektičnu kuhinju čini tako dopadljivom, i razlog zbog kog je ona naša današnja priča. Ako želite da imate eklektičnu kuhinju, možete se u njoj poigrati pregrštom različitim boja ne brinući pri tom kako će izgledati pored postojećih površina. Neobične karakteristike su upravo one koje daju završni karakter eklektičnoj kuhinji. Ako ste u potrazi za tim detaljem, preporučujemo da to bude funkcionalno drveno kuhinjsko ostrvo.

IZBOR PRAVIH DRVENIH TONOVA

Savršeno drveno kuhinjsko ostrvo je ono koje istovremeno kuhinju može da osveži i da je nadopuni svojim prisustvom. U eklektičnoj kuhinji imate malo više slobodnog prostora za rad i korišćenje na primer prerađenog drveta. Drvo u kuhinji podiže prisutnost prirodnog elementa na viši nivo, omogućavajući vam da imate prelepu centralnu jedinicu za rad, koja se odlikuje modernom efikasnošću. Poželjno je da se boja drveta koje je korišćeno za kuhinjsko ostrvo ponavlja još negde u kuhinju, u vidu polica ili ormarića.

KUHINJSKA OSTRVA KOJA ŠTEDE PROSTOR

Malo drveno kuhinjsko ostrvo nudi tačno ono što vam je potrebno u maloj kuhinji, bez osećaja prenatrpanosti. Kuhinjsko ostrvo sa policama ili fiokama u donjem delu može vam pružiti mnogo prostora za odlaganje potrebnih stvari. Takođe njegova mobilna varijanta je dobar način da maksimalno raspolažete kuhinjskim prostorom. Ako odaberete šuplju varijantu ostrva ono ujedno može da bude i praktično mesto za ručavanje, s tim da će barske stolice kada se ne koriste biti postavljene pod njim.

KOMBINACIJA SA DRUGIM MATERIJALIMA

Ukoliko ste odabrali drveno kuhinjsko ostrvo to ne znači da isti materijal mora da se nalazi i na njegovoj radnoj površini. Kamen je dobar materijal za kombinaciju sa drvetom, zbog lakog načina održavanja. Takođe vaše kuhinjsko ostrvo može imati dve različite zone od kojih je jedna drvena a druga mermerna.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Povezane teme