Dizajner Makio Hasuike i projektantski tim ARAN Cucine redefinisali su nekoliko elemenata i završnih obrada kuhinje Sipario, modela potpisanog 2016. godine od strane japanskog dizajnera i sada zvanično među novitetima kompanije.
Kao i u svakom respektabilnom radu, Sipario kuhinja je sastavljena od različitih delova: ostrva koje je suspendovano od poda, koje je dostupno u različitim završnim obradama - uključujući čvrstu površinu i ergonomski i higijenski čelik - može da funkcioniše kao radna ploča ili kao sto. Obogaćeno otvorenim modulima sa staklenim policama, vratima ili organizovanim fiokama, ostrvo postaje pozornica svih pokreta i koji su protagonisti u kuhinjskom okruženju.
Takođe, zidna jedinica se može podesiti za faze kuvanja ili pranja: dugačak i neprekidan vrh nerđajućeg čelika pozdravlja sudoperu sa strane, sa kanalima i delom za radne daske, plinske gorionike i roštilje od livenog gvožđa sa druge strane.
Otvoreni elementi i otvoreni zidni elementi prikazuju sastojke za kuvanje, pribor za jelo i druge predmete što prostor čini racionalnijim i funkcionalnijim.
Da bi se kompletirala izuzetno suštinska kuhinja, projektovana prema bilo kojoj potrebi, postoje TOTEMI: slobodno stojeći modularni elementi, koji mogu biti kristalni ormari, ili ugrađeni aparati. Poslednji, je posebni BIS sto: Snack top i radna površina, izuzetno funkcionalan, obezbeđen je policom koja omogućava produženje površine, ili čak stvaranje nezavisne. Pribor za izvlačenje, kao što su ručke za krpe i pladnjevi, zajedno sa laganom i lako dostupnom strukturom, čine BIS idealnim stolom za svaku kuhinju.
Sipario je predivan projekat ARAN cucine i Makio Hasuike dizajnera, čija se jezgra, kao i obično, sastoji od ljudi. A koncept nije mogao biti bolje objašnjen nego rečima samog dizajnera: „Kao u drami, umetnost kuvanja dolazi na pozornicu. Šou počinje, glumci i publika su protagonisti, uključeni u predstavu pripreme, kuvanja i degustacije “.
N.V.T.
Izvor ARAN Cucine