Luksuzne kuhinje po meri u kalifornijskom stilu

Danas vas vodimo u obilazak jedne tipične kalifornijske rezidencije koja je sebe počastila luksuznim kuhinjama po meri.

Dve kuhinje po meri, jedna unutrašnja i jedna na otvorenom, oličavaju srce i dušu dnevnog prostora zadivljujuće vile u Kaliforniji. Unutrašnja kuhinja je glavna karakteristika velikog dnevnog boravka koji uključuje kuhinju i trpezariju. Njen dizajn karakteriše elegantna kombinacija materijala i boja, gde se čista bela stolarija, sivi mermer, svetlosivi čelični farbani završni slojevi i kultne završne obrade od hromiranog mesinga spajaju u savršenoj harmoniji.

Glavni deo za kuvanje se sastoji od izuzetno svestranog, visokotehnološkog i funkcionalnog šporeta koji je okružen sa dva drvena stuba sa belom lakiranom završnom obradom za kućne aparate. Prostor za kuvanje je upotpunjen i poboljšan zidnim panelom od kararskog mermera, koji se može naći i na radnim pločama i na ostrvima za kuvanje.

U centru dnevnog boravka nalaze se dva simetrična ostrva za kuvanje, od kojih je svako dugačko oko dva metra. Prvo ostrvo za kuvanje deluje kao prostor za rekreaciju i ima prostor za doručak sa konzolnim vrhom. Vlasnicima je bilo potrebno da ovaj prostor bude mesto za svakodnevne trenutke sa porodicom i prijateljima i da postane funkcionalan prostor za velike svečanosti i bankete.

Drugo ostrvo je posvećeno pripremanju i pranju hrane i posebno je dizajnirano da ga koriste kuvari. Ostrva takođe sadrže frižider za vino i TV na izvlačenje.

Kuhinja vodi direktno u baštu sa zelenilom koja se takođe može videti sa prozora. Spoljna bašta ima prelepu spoljnu kuhinju izgrađenu od otpornog nerđajućeg čelika i emajliranu peć u ahat sivoj boji, sa završnim obradama od hromiranog mesinga. Ne moramo naglašavati da ova kuhinja garantuje istu praktičnu upotrebu i performanse kao i svaka druga unutrašnja kuhinja.

Na kraju, pomenimo i to da donji deo kuhinje sadrži frižider za vino, rernu i fioku za grejanje. Pored raznih pregrada za odlaganje, kuhinja ima i prostor za pranje, sa tradicionalnim udubljenim pravougaonim sudoperom od čelika i slavinom u obliku čeličnog konusa.

Na ovaj način, kuhinje postaju žarišne tačke luksuzne rezidencije koja na svakom koraku obećava dobar provod ali i užitak u ukusnim jelima.

photo: officinegullo

Povezane teme