Lepota pastelnih tonova u modernoj kuhinji

U svetu dizajna enterijera, pastelne boje su postale sve popularnije, a kuhinja nije izuzetak.

Uz svoju nežnu, umirujuću estetiku, pastelne nijanse dodaju notu svežine i elegancije u svaki kuhinjski prostor. Kuhinja, kao srce doma, zaslužuje da bude osmišljena sa pažnjom i stilom. Pastelne boje nude savršen način da unesete suptilnu toplinu i svetlost u ovaj važan prostor. Nežni tonovi poput bledo roze, mint zelene, svetlo plave ili pastelno žute mogu transformisati atmosferu kuhinje, čineći je svetlijom i prostranijom.

PASTELNI ZIDOVI

Obojite zidove kuhinje pastelnim bojama poput nežne plave, svetlozelene, bledožute ili svetloroze. Pastelne nijanse će stvoriti svetliju i prostraniju atmosferu.

KUHINJSKI ORMARIĆI

Ako renovirate kuhinju ili imate mogućnost da osvežite postojeće kuhinjske ormariće, razmislite o farbanju ili zameni frontova u pastelnim bojama. Beli kuhinjski ormarići sa pastelnim detaljima mogu izgledati elegantno i moderno.

KUHINJSKI PRIBOR

Kupite kuhinjski pribor poput tanjira, čaša, šolja, posuda za čuvanje hrane i pribora za jelo u pastelnim bojama. Ovi detalji će dodati suptilan, ali efektan dodir pastelnih boja u kuhinji.

PASTELNI TEKSTIL

Odaberite kuhinjske krpe, stolnjake, prekrivače stolica i zavese u pastelnim nijansama kako biste dodali boju i teksturu prostoru. Pastelni tekstil može biti izuzetno efektan u stvaranju osvežavajuće atmosfere.

DEKORATIVNI DETALJI

Dodajte dekorativne detalje poput vaza sa svežim cvećem, keramičkih posuda, slika ili fotografija sa pastelnim ramovima, ili ukrasnih jastuka u pastelnim bojama na stolicama ili kauču.

PODNE OBLOGE

Ako renovirate podove, razmislite o postavljanju podnih obloga u pastelnim nijansama, poput svetloroze, svetloplave ili svetlozelene. To će dodati dodatnu dubinu i teksturu prostoru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shona East (@honeyjoyhome)

TEHNIČKI UREĐAJI

Šta kažete na jedan lep frižider u pastelnim nijansama? Ili, pastelni toster koji može biti osvežavajući dodatak vašem pultu za doručak. Razmislite o bojama poput nežno plave, bledo ružičaste ili svetlozelene.

Povezane teme

29.03.2024 Kuhinja

Nekoliko dobrih načina da oživite svoju crnu kuhinju

Crna boja ima moć da transformiše prostor i donese jedinstvenu atmosferu koja privlači pažnju i naglašava stil i karakter prostora.

23.03.2024 Kuhinja

Dizajnirajte savršenu malu kuhinju prateći ove savete

U slučaju da imate ograničenje u pogledu kvadrature stana i možete da imate samo mali prostor za kuhinju, trebalo bi da se najpre usredsredite na funkciju, a tek onda da se fokusir...

20.03.2024 Kuhinja

6 boja koje definitivno treba isprobati u kuhinji ovog proleća

Boje kuhinje za 2024. su i smele i mirne, upečatljive, ali umirujuće. A tu su i prelepi svetli tonovi za odvažnije među nama i utešne neutralne za kuće u klasičnom stilu.

17.03.2024 Kuhinja

5 super cool ideja sa Instagrama za savršen izgled kuhinje

Bez obzira da li želite da osvežite izgled postojeće kuhinje ili potpuno promenite njen dizajn, ove ideje će vam pružiti korisne smernice i inspiraciju za vaš budući projekat renov...

14.03.2024 Kuhinja

6 jednostavnih načina da brzo osvežite izgled svoje male kuhinje

Ponekad je dovoljno organizovati samo jednu fioku, zameniti nekoliko stvari u ostavi ili nabaviti nekoliko novih kuhinjskih krpa, a sve to može biti izvodljivije od temeljnog čišće...

11.03.2024 Kuhinja

Dizajniranje male kuhinje: ideje, saveti i inspiracija za efikasan i elegantan prostor

Uprkos ograničenom prostoru, postoji mnogo načina da se stvori funkcionalna i estetski privlačna kuhinja koja odražava lični stil i zadovoljava sve potrebe domaćinstva.

08.03.2024 Kuhinja

Od izdržljivih pločica do toplog drveta: 8 najboljih opcija za podove u kuhinji

Bilo da preuređujete postojeću ili gradite potpuno novu kuhinju, odabir pravog poda je ključan korak kako biste postigli savršenu kombinaciju funkcionalnosti i estetike.

05.03.2024 Kuhinja

Za vašu inspiraciju: kuhinje u kojima dominira drvo

Sa svojom bogatom teksturom i toplim tonovima, drveni elementi donose osećaj topline i udobnosti koji često nedostaje drugim materijalima.

02.03.2024 Kuhinja

5 boja koje savršeno upotpunjuju sive kuhinjske ormariće

Postoji toliko divnih kombinacija boja kada su u pitanju sive kuhinje, sa paletama u rasponu od prigušenih do svetlih i umirujućih.

28.02.2024 Kuhinja

15 ideja za kombinaciju belih tonova i prirodnog drveta u kuhinji

Bele i drvene kuhinje su predivne u svakom smislu reči, jer kombinuju dva veoma različita elementa kako bi kreirali umirujući i energetski prijatan prostor.

25.02.2024 Kuhinja

Trikovi za osveženje kuhinje bez kupovine nove opreme

Postoji toliko mnogo načina da ažurirate kuhinju bez kupovine bilo čega novog - samo morate biti malo kreativni.