Kuhinje u obliku slova U – prednosti i mane

Savremene kuhinje mogu se pohvaliti izuzetno velikim rasponom kao stilova tako i oblika.

Među najprisutnijim kada su mali prostori u pitanju su kuhinje na jednom zidu, takođe tu su i galley kuhinje, kao i one u obliku slova L. Međutim postoji još jedna varijanta koja izgleda poput konjske potkovice i nosi naziv, kuhinja u obliku slova U. Sve se zapravo svodi na to sa koliko prostora raspolažete na mestu gde treba da bude formirana kuhinja, ali i kakav je vaš tempo života. Kao i svaka druga, i ova kuhinja ima svojih prednosti i mana. Danas ćemo razmotriti obe strane kako bi vam olakšali donošenje odluke po pitanju toga da li je ovakva kuhinja za vas ili ne.

PREDNOSTI

Prva i najočigldnija prednost kuhinje u obliku slova U je ta što savremena domaćica u njoj ima na raspolaganju veliku radnu površinu. Takođe tu je i prisustvo velikog broja kuhinjskih ormarića, što znači da ima sasvim dovoljno mesta za odlaganje u ovakvoj kuhinji. Pod pretpostavkom da nije suviše uska ovakva kuhinja može da primi istovremeno dvoje pa čak i troje ljudi. Pripremanje obroka u ovakvoj kuhinji predstavlja istinsko zadovoljstvo, jer ćete uvek imati gde da seckate namirnice, odlažete pripremljena jela, ostavljate prljave i čiste sudobe bez većih problema i osećaja haotičnosti.

MANE

Kuhinje u obliku slova U mogu delovati poprilično skučeno u vrlo uzanim prostorima. To bi značilo da se u ovakvoj kuhinji teško mogu mimoići dve osobe a kamoli istovremeno pripremati hranu. Budući da su ormarići raspoređeni na tri zida, u zavisnosti od toga kako je kuhinja dizajnirana, može biti teško dostupno i frustrirajuće kada pokušavate da dohvatite nešto na dnu ormarića u uglu. Takođe zamena ostešenih delova u ovakvim kuhinjama je veliki izazov, jer podrazumeva mnogo demontiranja.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme