Kuhinje u farmhouse stilu sa dodatkom u vidu boje

Ako ste u proteklih nekoliko godina pratili trendove uređenja savremenih domova mogli ste primetiti pomak ka spajanju urbanih sredina i prirode.

Trendovi dizajniranja i ukrašavanja prostora u kojima ljudi žive prestali su da budu sterilna gradska mesta, i postali više rustičnija, toplija i udobnija mesta za svakodnevni boravak. Ovo se posebno ogleda u tome što se sve veći broj vlasnika savremenih domova opredeljuje sa stilove uređenja poput industrijskog, rustičnog, seoskog ne žrtvujući pri tom modernu ergonomiju. Ovaj pristup je najvidljiviji u pogledu kuhinje koje je srce i duša svih aktivnosti u jednom domu otvorenog plana. Danas vas vodimo u predivan svet kuhinja u farmhouse stilu koje su ispunjene bojama.

Ovaj stil je specifičan jer nas vraća u prošlost i jednostavniju eru kada su drvo, kamen i nebrušeni završni slojevi bili norma. Ima određenu zemljanu privlačnost u sebi koja vas ne navodi da konstanto težite ka perfekcionizmu i stvarate minimalnu estetiku. U farmhouse kuhinjama uvek je dozvoljeno malo viška. Umesto klasične palete boje koje se sreću u kuhinjama ovog stila, danas istražujemo mogućnost živahnijih i slikovitije obojenih kuhinja.

PRVI KORAK – PRONALAŽENJE BOJE KOJA VAM ODGOVARA

Postoji više načina na koje možete stvoriti živopisnu farmhouse kuhinju bez vizuelnog fragmentisanja prostora. Započnite sa odabirom boje koju ovde želite da predstavite. Bezvremenski farmhouse stil podržava boje poput crvenih, narandžastih i svakako žutih i zelenih tonova. Kombinacija svetle boje ormarića u kuhinji sa pozadinom od crvene opeke stvoriće fantastičnu ravnotežu između starog i novog. Svakako pre odluke o određenoj boji treba da uzmete u obzir veličinu kuhinje.

DRUGI KORAK – KORISTITE POSUĐE I APARATE ZA DODATAK BOJE

Ako odaberete neutralnu pozadinu, boju svojoj farmhouse kuhinji možete lako dodati pronalaženjem posuđa i električnih uređaja u smelim bojama. Započnite sa manjim i jednostavnijim detaljima i dalje gradite priču oko njih. Izloženo posuđe na otvorenim policama je uvek dobra ideja. Retro varijante frižidera u narandžastim tonovima su ideja koja ne zastareva.

TREĆI KORAK – RAVNOTEŽA IZMEĐU MODERNOG I BEZVREMENSKOG

Plava boja je ona koja se najčešće pojavljuje kada je reč o dekoru živopisnih farmhouse kuhinja. Nije ni čudo jer ona zapravo unosi savršenu ravnotežu u bilo koji prostor. Postoji neverovatno mnogo nijansi plave boje, a upravo teget i sivkasto-plava mogu dati savršenu završnicu vašoj modernoj farmhouse kuhinji.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Povezane teme