Kuhinja minimalističkog dizajna

Poslednjih godina enterijerom suvereno dominira minimalizam.

Ne postoji prostorija koja ne može da se efektno dekoriše u minimalističkom stilu. Ipak, čini se da minimalizam u dekoru najviše dolazi do izražaja u kuhinjskom enterijeru. Najnoviji primer jeste Maxima 2.2 – savremeni kuhinjski dizajn kompanije Cesar Arredamenti.

Maxima kuhinja u celosti je izrađena od lakovanog melamina. Mada melamin spade u jeftinije materijale, to se nikad ne bi reklo po kuhinjskom dizajnu, koji odiše luksuzom i elegancijom. Za sofisticirani utisak zaslužne su matirane crne police i kuhinjski pult prekriven laminatom.

Raspored kuhinjskih elemenata kreira otvoren kuhinjski prostor, koji se savršeno uklapa uz ostatak enterijera. Svojim dizajnom naročito se ističe multifunkcionalno kuhinjsko osrtvo, koje može da posluži kao prostrani pult za doručkovanje, ali i radna površina, zahvaljujući ugrađenoj rerni.

Kuhinjom dominiraju crna i bela boja, uz poneki drveni i bakarni detalj, koji dodatno pojačavaju utisak prefinjenosti i elegancije. Sa druge strane, minimalistički stil ogleda se u lakovanim policama i fiokama, koje se savršeno stapaju u ostatak dekora i gotovo su neprimetne.

T.R.

Povezane teme