Kako odabrati savršen materijal za kuhinjske ormariće

Šperploča, medijapan ili možda nerđajući čelik – šta bi bila najbolja opcija kada je materijal za izradu kuhinjskih ormarića u pitanju?

Elegantni ormarići mogu učiniti da svaka kuhinja izgleda kao milion dolara. Ako kuhinja ima originalna i funkcionalna rešenja za skladištenje to uglavnom znači da ćemo manje slobodnog vremena trošiti na svakodnevno čišćenje i organizovanje prostora. Pošto su ormarići ključni faktor u definisanju karaktera kuhinje, od vitalnog je značaja da odaberete pravi stil za vaš dom.

Kuhinjski kabineti mogu izgledati relativno površno u poređenju sa strukturnim komponentama zgrade, ali valja imati na umu da oni u proseku zauzimaju više od četvrtine budžeta koji izdvajamo za preuređenje kuhinje. Zato je imperativ uložiti u kvalitetne i izdržljive opcije koje će u sebi objediniti i stil i funkcionalnost.

Kada je u pitanju izbor savršenog materijala za izradu kuhinjskih ormarića, većina ljudi najpre pomisli na drvo. No, drvo nije uvek najbolje rešenje za kuhinjske elemente, podne obloge ili radne ploče. U većini slučajeva, umesto njega se koriste fabrički prilagođeni proizvodi od drveta jer su podjednako pouzdani i mnogo jeftiniji.

Najrasprostranjenije vrste kutija za ormare su napravljene od vlaknastih ploča srednje gustine, šperploče, iverice sa melaminom i ponekad od nerđajućeg čelika. Potrebno je mnogo znanja da biste pažljivo razmotrili dobro izrađen kabinet. Pošto ormarići zauzimaju većinu prostora u kuhinji, a stil i boja ih mogu učiniti jedinstvenim elementom dizajna u prostoriji, ključno je da arhitekte, dizajneri i vlasnici kuća znaju šta žele kada zamišljaju završenu kuhinju. Evo šta treba da znate o svakoj opciji...

« 1 2 3 4 »

Povezane teme