Kako odabrati savršen materijal za kuhinjske ormariće

Šperploča, medijapan ili možda nerđajući čelik – šta bi bila najbolja opcija kada je materijal za izradu kuhinjskih ormarića u pitanju?

Elegantni ormarići mogu učiniti da svaka kuhinja izgleda kao milion dolara. Ako kuhinja ima originalna i funkcionalna rešenja za skladištenje to uglavnom znači da ćemo manje slobodnog vremena trošiti na svakodnevno čišćenje i organizovanje prostora. Pošto su ormarići ključni faktor u definisanju karaktera kuhinje, od vitalnog je značaja da odaberete pravi stil za vaš dom.

Kuhinjski kabineti mogu izgledati relativno površno u poređenju sa strukturnim komponentama zgrade, ali valja imati na umu da oni u proseku zauzimaju više od četvrtine budžeta koji izdvajamo za preuređenje kuhinje. Zato je imperativ uložiti u kvalitetne i izdržljive opcije koje će u sebi objediniti i stil i funkcionalnost.

Kada je u pitanju izbor savršenog materijala za izradu kuhinjskih ormarića, većina ljudi najpre pomisli na drvo. No, drvo nije uvek najbolje rešenje za kuhinjske elemente, podne obloge ili radne ploče. U većini slučajeva, umesto njega se koriste fabrički prilagođeni proizvodi od drveta jer su podjednako pouzdani i mnogo jeftiniji.

Najrasprostranjenije vrste kutija za ormare su napravljene od vlaknastih ploča srednje gustine, šperploče, iverice sa melaminom i ponekad od nerđajućeg čelika. Potrebno je mnogo znanja da biste pažljivo razmotrili dobro izrađen kabinet. Pošto ormarići zauzimaju većinu prostora u kuhinji, a stil i boja ih mogu učiniti jedinstvenim elementom dizajna u prostoriji, ključno je da arhitekte, dizajneri i vlasnici kuća znaju šta žele kada zamišljaju završenu kuhinju. Evo šta treba da znate o svakoj opciji...

« 1 2 3 4 »

Povezane teme

04.04.2024 Kuhinja

Mali trikovi za uređenje kuhinje u koje se kunu dizajneri

Dizajneri enterijera su majstori u stvaranju prostora koji istovremeno odražavaju stil i praktičnost. Njihovi mali trikovi za uređenje kuhinje postaju tajno oružje za svakog vlasni...

01.04.2024 Kuhinja

Saveti za stilizovanje i održavanje plutajućih polica u kuhinji

Za razliku od konvencionalnih ormarića koji mogu učiniti da se prostor oseća skučenim, plutajuće police donose osećaj otvorenosti, čineći kuhinju većom i privlačnijom.

29.03.2024 Kuhinja

Nekoliko dobrih načina da oživite svoju crnu kuhinju

Crna boja ima moć da transformiše prostor i donese jedinstvenu atmosferu koja privlači pažnju i naglašava stil i karakter prostora.

26.03.2024 Kuhinja

Lepota pastelnih tonova u modernoj kuhinji

Nežni tonovi poput bledo roze, mint zelene, svetlo plave ili pastelno žute mogu transformisati atmosferu kuhinje, čineći je svetlijom i prostranijom.

23.03.2024 Kuhinja

Dizajnirajte savršenu malu kuhinju prateći ove savete

U slučaju da imate ograničenje u pogledu kvadrature stana i možete da imate samo mali prostor za kuhinju, trebalo bi da se najpre usredsredite na funkciju, a tek onda da se fokusir...

20.03.2024 Kuhinja

6 boja koje definitivno treba isprobati u kuhinji ovog proleća

Boje kuhinje za 2024. su i smele i mirne, upečatljive, ali umirujuće. A tu su i prelepi svetli tonovi za odvažnije među nama i utešne neutralne za kuće u klasičnom stilu.

17.03.2024 Kuhinja

5 super cool ideja sa Instagrama za savršen izgled kuhinje

Bez obzira da li želite da osvežite izgled postojeće kuhinje ili potpuno promenite njen dizajn, ove ideje će vam pružiti korisne smernice i inspiraciju za vaš budući projekat renov...

14.03.2024 Kuhinja

6 jednostavnih načina da brzo osvežite izgled svoje male kuhinje

Ponekad je dovoljno organizovati samo jednu fioku, zameniti nekoliko stvari u ostavi ili nabaviti nekoliko novih kuhinjskih krpa, a sve to može biti izvodljivije od temeljnog čišće...

11.03.2024 Kuhinja

Dizajniranje male kuhinje: ideje, saveti i inspiracija za efikasan i elegantan prostor

Uprkos ograničenom prostoru, postoji mnogo načina da se stvori funkcionalna i estetski privlačna kuhinja koja odražava lični stil i zadovoljava sve potrebe domaćinstva.

08.03.2024 Kuhinja

Od izdržljivih pločica do toplog drveta: 8 najboljih opcija za podove u kuhinji

Bilo da preuređujete postojeću ili gradite potpuno novu kuhinju, odabir pravog poda je ključan korak kako biste postigli savršenu kombinaciju funkcionalnosti i estetike.

05.03.2024 Kuhinja

Za vašu inspiraciju: kuhinje u kojima dominira drvo

Sa svojom bogatom teksturom i toplim tonovima, drveni elementi donose osećaj topline i udobnosti koji često nedostaje drugim materijalima.