Još jedan originalni dizajn Karima Rašida

Već na prvi pogled kuhinja Kook koju potpisuje proslavljeni Karim Rašid vas ostavlja bez teksta.

Sa samo jednom mekom i neprekidnom linijom, dizajner je stvorio neverovatan ergonomski i funkcionalni prostor, sa snažnim vizuelnim efektom. Zahvaljujući Kook kuhinji napravljenoj od Solid Surface materijala, kuvanje postaje čisto estetsko zadovoljstvo.

Sistem zida od jednog bloka podseća na oblik profila klavira, ali umesto 88 tastera, pred vama se otvara svet detalja i tehnoloških rešenja, pretvarajući kuhinju u kuvarsku pozornicu.

Radna ploča, dublja od 90 cm, omogućava bolju organizaciju elemenata, kao što je ploča za kuvanje i ugrađena sudopera, koja se, sa sklopivom slavinom, može lako sakriti ispod daske za rezanje. Svi pomenuti elementi takođe su izrađeni od Solid Surface materijala.

Ukoliko su organizovanost i čistoća osnovna pravila u kuhinji, Rašid je pri dizajniranju Kook kuhinje uspeo da ih spoji sa konzistencijom: svi zidni ormari iznad radnog stola su opremljeni motorizovanim rolo vratima, koja nakon otvaranja otkrivaju ugrađen aspirator i seriju kristalnih zidnih polica, osvetljenih LED svetlima.

Konstrukcija zidne jedinice omogućava skladištenje posuđa i predmeta koji se manje koriste na vrhu, kao i držanje dnevnih stvari na nižim policama. Spustite rolo vrata i ponovo imate red.

Osnove sa c-kanalom opremljenim servo drajvom otvaraju se jednostavnim dodirom, dok LED svetla na c-kanalu daju neočekivani i živahni dodir boje.

Za kompletan užitak u kuhinji dostupni su visoki elementi sa ugrađenim aparatima i vinskim podrumima, ili jednostavno sa više odeljaka.

Kook je, kao i mnogi Rašidovi projekti, izraz živopisnog, originalnog, ergonomskog i funkcionalnog dizajna. Kuhinja koja stavlja ljude i njihove potrebe u središte lepote.

N.V.T.

Izvor Rastelli

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Kuhinja

Povezane teme