Etna kuhinja, koju je dizajnirao Rodolfo Dordoni za kompaniju Rossana, izražava novi koncept prefinjenog i elegantnog kuhinjskog prostora, napravljenog po meri čoveka…
Prema Rossana filozifiji, kuhinjski prostor je životni prostor, prirodni nastavak dnevne sobe, gde su pripreme hrane u kohabitaciji sa druženjem u skladu sa neformalnim i internacionalnim životnim stilom, koji se ovih dana sreće svuda u svetu.
Etna razvija takvu filozofiju uvođenjem dekora u projekat superiornog dizajna, koji postaje originalni element karakterizacije kuhinje bez lažne skromnosti, nesigurnosti ili kompromisa, i to se prepliće sa velikom ličnošću i karakterom u planiranju prostora. Topli i senzualni materijali mediteranske tradicije, sjajni tehnički i funkcionalni sadržaj spajaju se u igri suprotnosti koja, između rigoroznosti i poezije, funkcionalnosti i ličnosti, obnavlja i reinterpretira kuhinju i planiranje prostora.
Etna zna kako da bude lična, odnosno personalizovana, kao i realistična, i kako da se adaptira u male gradske prostore jednostavno, kako bi mogla da ih učini većim.