Funkcionalna kuhinja od recikliranih materijala

Potpuno funkcionalna i estetska MMXII kuhinja je kreirana od 100% recikliranih materijala...

MMXII kuhinja predstavlja deo Last Century kolekcije koja istražuje različite materijale i forme. Kao poslednja u seriji kuhinja nazvanih "Suvenir prošlog veka", MMXII uklapa staro i novo u savršenoj prezentaciji grubih materijala i minimalističke estetike.

Kreirana od gvožđa, dekoncentrisanog mermernog oltara, čeličnih cevi i gorionika, Souvenir of the Last Century kolekcija istražuje materijale, doživljaje i tačke različitih referensi, kako lomljivih, tako mekanih i čvrstih.

Iako su materijali tradicionalni, celokupna kolekcija je poprimila modernu vibraciju, dinamično i fizičko prisustvo. Kombinovana površina u kojoj se nalaze sudopera i rerna je dizajnirana od recikliranog gvožđa i mermera, kojima veoma smisleno pruža novu upotrebu i unosi novi život u ove materijale, ali i daje karakter bilo kom kuhinjskom prostoru.

Tekstura zadivljujućeg mermera i ogrebotine na čeličnim I - stubovima sugerišu na to koju su upotrebu ove komponente imale u prethodnom životu. Predivni kamen je pretvoren u elegantnu i kontinuiranu površinu koja bezbrižno uklapa vrelu ploču šporeta sa hladnim ulubljenjima sudopere. Ovaj teški i stabilni komad je ugrađen na vrhu racionalno kompozitne metalne strukture.

Radna površina je napravljena od legure aluminijuma i proširuje kulinarsku radionicu MMXII kuhinje, postajući istovremeno ključni deo ovog zavodljivog dizajna stvorenog mešavinom višestrukih era. Čelični ram i kameni pult izgledaju jako kontrastno, ali su pre svega veoma praktični i istrajni, jer su svim uključenim materijalima su pruženi dinamika, novi oblik i pokret.

Izgled ove kuhinje je idealan za industrijske i minimalističke prostore, ali se može dobro uklopiti i sa ostalim stilovima. Svaki njen deo je dobro osmišljen i izrađen na jedinstven način, što je dovelo do potpuno novog i svežeg pristupa funkcionalnom kuhinjskom izgledu.

N.Đ.

Povezane teme