Boje koje nam donosi 2021. godina u pogledu uređenja kuhinje

Godina koja je pred nama deluje poprilično smirujuće i inspirativno, ako je suditi prema paleti boja koja je predviđena da bude u trendu.

Ako ste se uželeli nekih prefinjenih i lakih tonova, onih koji unose toplinu u vaš životni prostor, kao i svih onih koji ga čine elegantnim i sofisticiranim, naša današnja tema će vam se svideti. Donosimo vam najpopularnije boje koje će biti prisutne u kuhinjama širom sveta tokom 2021. godine.

SIVA I GREIGE

Siva ostaje na tronu u pogledu dekora kuhinjskog prostora i to sa dobrim razlogom. Vizualno je ona daleko zanimljivija od bele, a diskretnija od mnogih drugih boja. Bez mnogo buke ona dodaje dozu stila i elegancije svakoj kuhinji, nezavisno od njene veličine. Bilo da odaberete isključivo sivi ton, ili njegovu nijansu uparenu sa belom ili nekom akcentnom bojom, učinićete da se vaša kuhinja istakne svojom sofisticiranošću. Pored sive tu je i tzv greige boja, pastelna nijansa kojom su čini se dizajneri enterijera jednostavno opsednuti. Greige boja vam nudi bogatstvo svojih nijansu uz neutralan prizvuk u prostoru. Negde na zlatnoj sredni između bež i sivog tona ova boja je idealan izbor za sve one koji žele da njihova kuhinja bude prijatno mesto za boravak.

TAMNA BRAON I BOJA ORAHA

Ako volite toplije prostore koji odišu elegancijom, tamni braon tonovi su kao stvoreni za kreiranje kuhinje iz vaših snova. Upareni sa belom i drugim svetlim bojama, oni kuhinji mogu da podare rafiniran izgled. Kako biste izbegli previše mračne prizore, vašoj kuhinju u braon boji ili u nijasni oraha, možete mestimično da dodate žute ili svetlozelene detalje koji će je učiniti vedrijom.

MORNARSKO PLAVA

Tamni plavi tonovi donose poseban šarm svakom pa i kuhinjskom prostoru. Duboki plavi tonovi poput mornarsko plave su savršeni za stvaranje upečatljivog prizora i buđenje jedne neutralne kuhinje. Ovakve kuhinje odgovaraju mnogim stilovima uređenja, a mornarsko plava boja se može sa lakoćom stopiti i sa mnogim drugim bojama poput zelene, žute, zlatne, boje drveta, bele pa čak i crvene.

ZLATNA I BOJA MESINGA

Ako ste u potrazi za glamuroznim dodirom, ne tražite dalje od pozlaćenih površina ili detalja u boji meseniga koji mogu svoj smisao da pronađu u brojnim kuhinjama. Zlatna boja se uzvrsno slaže sa hladnim tonovima poput zelene i plave boje, dok je mesing savršen za neutralnu paletu, kao i za tople tonove.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme