Bezvremenska raskoš viktorijanskih kuhinja

Era definisana bogatstvom i drskim pokazivanjem moći i bogatstva naziva se viktorijansko doba.

Engleska tradicija, viktorijanski dekor, vraća nas u vreme kada su prestiž, stil i luksuz bili dostupni manjini, a koje je svoj odjek pronašlo i u sadašnjosti. Uticaj viktorijanskog doma može se videti pri dizajnu domova širom Australije i Novog Zelanda, kao i u SAD-a i Kanadi. Uprkos raznim promenama koje je pretrpeo ovaj stil se i dalje oslanja na vizuelno bogatstvo i dašak ekstravagancije. Danas smo zbog vas rešili da zavirimo u famozni svet viktorijanskih kuhinja savremenog doba.

SAVRŠENA RAVNOTEŽA IZMEĐU DVA SVETA

Živimo u svetu u kom se jednostavno ne možemo odmaći od potrebe za funckionalnošću, s toga je ravnoteža između prošlosti i sadašnjosti najbolja opcija. Pojedini elementi u savremenoj kuhinji mogu joj dati bezvremenski viktorijanski šarm. To su kristalni lusteri, kuhinjske pločice sa uzorkom kao i tradicionalan izgled ormarića. Na ovaj način bez žrtvovanja ergonomije možete uživati u viktorjanskom šarmu.

UKRAŠENE I BLISTAVE KUHINJE

Različiti šabloni, kao i ukasi od zlata i srebra sastavni su deo viktorijanske kuhinje. Zlatni odsjaj u vidu detalja na kuhinjskim ormarićima, u vidu ručki ili nogara barskih stolica opcije su koje vam se nude. Ormarići u tamno plavim i zelenim tonovima takođe su dobrodošli, bakarno posuđe, klasični tepisi i zavese sa cvetnim uzorcima.

TEKSTURA U IZOBILJU

Ako volite mnoštvo teksture u prostoru viktorijanska kuhinja je kao stvorena za vas. Veliki drveni sto u srcu vaše kuhinje može stvoriti magiju u datom prostoru. Svetle boje jednako uz tamnije nijanse kriju u sebi mogućnost stapanja sa pločicama različitog uzorka, što doprinosi vizuelnom bogaćenju prostora.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Povezane teme