Bela kuhinja u 2022. godini dobija malo drugačiji izgled

Klasika je uvek u trendu, a ovo dizajnersko pravilo kao da je pisano s namerom da se istakne lepota bezvremenskih kuhinja obojenih u belo...

Iako svake godine dolazi sa novim varijacijama, osvežavajuća bela boja će uvek naći svoje mesto u kuhinji. Pored činjenice da osvetljava prostoriju i daje joj čist, pedantan i okrepljujuć izgled, bela je izuzetno popularna i zato što se lako može implementirati u gotovo svaki stil opremanja enterijera. A ukoliko se pitate na koji se to način bela boja u kuhinji može “vaskrsnuti” i u 2022. godini, pogledajte u nastavku teksta...

Udahnite novi život svojoj beloj kuhinji

Dva klasika na istom mestu. Bela za ormare i mermer za radnu ploču ili pozadinu. Ništa ne može izgledati bolje od ove kombinacije. Čak i najmanji dodir mermera u vašoj kuhinji doneće više elegancije okruženju koje postavlja bela boja. Štaviše, ova kombinacija se može primeniti i na tradicionalni i na savremeni stil. U svakom slučaju, cilj uspostavljanja osvežavajućeg i svetlog prostora će biti postignut. Važno je napomenuti da ova mešavina “hrskavo” bele i mermera inspirisanog prirodom ne zahteva nikakve druge detalje jer se međusobno savršeno nadopunjuju.

Glamur jednim dodirom

Obogatite svoju kuhinju metalnim detaljima koji će savršeno funkcionisati na beloj pozadini. Ove godine među najpopularnijim metalima su materijali koji podsećaju na zlato, mesing, čelik, koji obećavaju da će dugo ostati u trendu. U zavisnosti od određenog stila, odlučite se za odgovarajući metal i naglasite specifične elemente vaše kuhinje. Poznato je da se bela dobro kombinuje sa većinom materijala, a posebno sa onim sirovim koji pojačavaju njen kristalni efekat. Štaviše, integrisanje metala u vašu kuhinju doneće nove izvore reflektujuće svetlosti koji će vašoj kuhinji dodati glamur.

Dodajte teksturu materijalima inspirisanim prirodom

Aktuelni trendovi dokazuju da se iz gorine u godinu sve više približavamo prirodi, a kuhinje u tom pogledu nisu nikakav izuzetak. Materijali inspirisani prirodom su idealni za integrisanje u ovaj deo doma jer ništa ne može upotpuniti boju na način na koji to čini priroda. Zato slobodno razmotrite elemente koji liče na kamen. Na primer, možete ići sa betonskim plafonom. Treba napomenuti da takva opcija može izgledati kao nedovršeni plafon (što je naravno tačno) ali svrha i jeste da se postavi sirovi efekat koji prilagođava kuhinju savremenom stilu. Za sličan efekat razmotrite pozadinu koja liči na kamen. U oba slučaja, savršena kombinacija bele i sive, mekoće i hrapavosti, stvoriće uravnoteženo okruženje i ponudiće vašoj kuhinji savremeni izgled.

Kontrastne kombinacije za harmoničan rezultat

Prva kombinacija boja koja vam padne na pamet kada je opremanje belih kuhinja u pitanju je crna, zar ne? Nema nićeg lošeg u odabiru ovakvog para ali to ne podrazumeva samo podebljano uparivanje podjednako razdvojenih jedinica bele i crne. Naprotiv, idite dalje sa belom i izaberite crnu za detalje: radne ploče, slavine ili stolice. Mala količina crne boje u beloj kuhinji, posebno ako je mat, ispuniće prostor dobrodošlom smelom nijansom na delikatan način. To dokazuje da popularna kombinacija bele i crne dobija potpuno novi izgled kada se na odgovarajući način poigra sa kontrastima.

Jednostavnost je ključ savršenstva

Trendovi se mogu menjati svake godine, ali neki aspekti nastavljaju da dominiraju njima zauvek, kao što je jednostavnost. Nikada neće prestati da bude na vrhu najpopularnijih ideja za opremanje savremene kuhinje. Razmotrite zato minimalnu količinu detalja i komplementarnih boja. Poznato je da dizajn enterijera utiče na nas na emotivnom nivou, pa će tako minimalistička kuhinja dodati harmoniju i vašoj svakodnevnoj rutini.

photo source: home-designing  & houzz

Povezane teme