5 stručnih (i praktičnih) saveta za preuređenje malih kuhinja

Preuređenje malih kuhinja može biti pravi izazov, ali ove pametne ideje će vas inspirisati da postanete kreativniji, a vaš kuhinjski prostor će ujedno postati praktičniji, lepši i naravno – prostraniji!

Klasično proširenje kuhinje bi uvek bio idealan potez kada je ovaj deo doma u pitanju, ali ako to ne postoji kao opcija – onda i pametna rekonstrukcija može biti podjednako dobra stvar.

Ukoliko se i vi pitate kako maksimalno iskoristiti maleni kuhinjski prostor, onda ćemo vam odmah na početku reći da je trik u pronalaženju pametnih ideja. Primera radi, elementi poput klizećih vrata omogućavaju da se prostor praktičnije iskoristi (jer, sasvim logično, nema otvaranja i zauzimanja dodatnog dela za šetnju ili rad) a isto važi i za daske za sečenje, radne ploče koje se uvlače i izvlače po potrebi i slično.

Isto tako, uvek se možete opredeliti za opciju izrade kuhinjskih elemenata po meri vaše kuhinje, pa tako, na primer, vaše kuhinjsko ostrvo može doći u paketu sa drugim ugradnim delovima koji se mogu iskoristiti kao šank za doručak ili pult koji u sebi krije kuhinjske stolice.

Zidne police su takođe odlična opcija, posebno kada je korišćenje nezgodnih uglova u pitanju, ali se podjednako dobro mogu uklopiti i u prostor ispod ormarića, gde ih možete koristiti za skladištenje nekih manjih predmeta kao što su teglice sa začinima.

U nastavku ovog teksta pogledajte savete stručnjaka kada je preuređenje malih kuhinja u pitanju...

« 1 2 3 4 5 »

Povezane teme