10 jednostavnih ideja za uređenje kuhinje u sezoni uskršnjih praznika

Kako se Uskrs približava, vreme je da svoj dom obogatite duhom praznične sezone...

Kuhinja, često nazvana srcem doma, savršeno je mesto za početak. Sa nekoliko jednostavnih dodataka, možete pretvoriti svoju kuhinju u očaravajuću uskršnju zemlju čuda gde se porodica i prijatelji mogu okupiti da proslave. Otkrivamo vam 10 kreativnih ideja za dekorisanje vaše kuhinje kako biste praznike dočekali s osmehom na licu!

KREMASTA PALETA SA MINIMALISTIČKIM DEKOROM

Ko kaže da u sezoni praznika sve mora biti blistavo, sjajno i šareno? Neka šare ostanu rezervisane za uskršnja jaja, a vi - ukoliko već imate meke kremaste nijanse u svojoj kuhinji, samo nastavite u tom smeru i dodajte tek poneki nagoveštaj praznika. Ili pogledajte primer sa slike i prilagodite svoj dekor već postojećoj šemi boja u svojoj kuhinji.

TOPLI MINIMALIZAM SA TRADICIONALNIM DETALJIMA

Nastavljamo u sličnom tonu - kremaste nijanse (priznajemo, one su naši favoriti zauvek!) su idealne za kuhinjski prostor prvenestveno zato što se tako dobro kombinuju sa svim mogućim stilovima. Pogledajte i sami kako se ovi nežni tonovi dobro uklapaju sa tradicionalnim elementima - metalnom korpom za jaja i jednostavnim uskršnjim drvcetom koje stoji u uglu radne ploče. Toplo i fenomenalno!

KREMASTE NIJANSE "TRPE" I UPEČATLJIVIJI DEKOR

Ovde ćemo završiti sa forsiranjem neutralne palete boja u kuhinji, i pokazati vam primer koji dokazuje sve što smo u prethodnim redovima govorili - kremaste kuhinje savršeno izlaze na kraj čak i sa viškom prazničnog dekora. Ne morate baš na svako krilo kuhinjskog ormarića okaćiti po jedan venčić u obliku zeke kao što je prikazano na ovoj slici, ali... na kraju krajeva, što da ne?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ashli (@ourcozycottage)

NEŽNE PASTELNE ZA POTPUNI UGOĐAJ

Recite nam da ste spremili kuhinju za proslavu Uskrsa, bez da nam kažete da ste bilo šta spremili. Tako bi se u najkraćem mogao opisati ovaj ljupki pastelni dizajn koji definitivno odiše prazničnom atmosferom. Najsvetliju menta zelenu boju ormarića u stopu prate divni pastelni pink akcenti - ima li lepše slike i asocijacije na najradosniji hrišćanski praznik?

ZELENA JE BOJA PROLEĆA

Baš tako! A s obzirom na to da je Uskrs praznik koji slavimo u proleće, onda je zelena savršena boja za dekoraciju bilo kog dela doma - samim tim i kuhinje - u vreme Uskrsa. Dakle, ukoliko u svojoj kuhinji već imate zeleni akcentni zid, ormariće ili pločice - slobodno nastavite u istom ritmu i dodajte diskretne ukrasne (predlog sa slike: što rustičnije!) venčiće kako bi vaš omiljeni kutak dobio jednu sasvim drugačiju dimenziju.

ZA LEPŠI POGLED S PROZORA

Ukoliko želite da uvek imate lep pogled iz kuhinje (možda baš na procvetalu baštu, ili neko lepo drvo) onda vam savetujemo da obavezno postavite jedan ovako lep buket cveća na kuhinjsku prozorsku dasku. U vreme Uskrsa dodajte i malu korpicu sa uskršnjim jajima za poptuni ugođaj, a kasnije samo nastavite da menjate buket i cvetne aranžmane na svom prozoru!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rebecca (@lifeatno_27)

ZA LJUBITELJE OTVORENIH POLICA

Mesecima ste pretraživali ideje za dodavanje otvorenih polica dizajnu kuhinje, i sada ste konačno sebi priuštili jednu. Odlično, vreme je da upravo tu otvorenu policu napravite fokusnom tačkom (da ne kažemo zvezdom) kuhinje! Najsigurnije je da se odlučite za jednu boju koja će dominirati policom a zatim da izložite tanjire, ukrase, knjige recepata - sve što dolazi u sličnoj nijansi. Uostalom, pogledajte kako je zelena ovde došla do izražaja i slobodno ukradite ideju!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lisa (@the.mint.door.1916)

I ZA LJUBITELJE KUHINJSKIH OSTRVA

Ne morate imati veliko kuhinjsko ostrvo od mermera u svojoj kuhinji da biste iskoristili ovu jednostavnu ideju. Osnovna zamisao je da, šta god imate u sredini kuhinje, dobro očistite tako da sve deluje uredno i pedantno, a da zatim u centralnom delu kuhinje dodate jedan ovakav jednostavan aranžman sa uskršnjim zekama i buketom cveća. Odličan trik za dekoraciju kompletno belih kuhinja, ali ga svakako vredi isprobati i u svim drugim varijantama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EZ Eats AZ (@ez_eats_az)

ZA KOMBINOVANU KUHINJU SA TRPEZARIJOM

Ukoliko imate mali trpezarijski kutak u okviru svoje kuhinje onda ste zaista uboli premiju. Ovakve kombinacije su k'o stvorene za proslavu praznika, jer definitivno odišu nekom posebnom toplinom. Uostalom, pogledajte i sami kako ljupko izgleda ovaj mali trpezarijski ugao sa žutim kariranim stolnjakom, razbacanim udobnim jastučićima za sedenje i jednostavnom staklenom vazom koja je napunjena uskršnjim jajima. Idila u pravom smislu te reči, zar ne?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ranveig Lia (@ranli_)

NE ZABORAVITE GLAVNU STVAR!

Znamo da nećete zaboraviti, ali mi smo svakako tu da vas podsetimo šta svaka domaćinska kuhinja mora imati na stolu - šarena uskršnja jaja sa još šarenijim i ukusnijim poslasticama koje su spremne da dočekaju prve goste. Nadamo se da ste već pronašli recepte koji će oduševiti rodbinu i prijatelje, ali ukoliko niste - prionite na posao i budite spremni da napravite jednu ovakvu prezentaciju!

Povezane teme

02.06.2024 Kuhinja

Elegantna bela kuhinja

Bela kuhinja je simbol čiste elegancije i bezvremenske lepote. Dizajnirati takav prostor zahteva pažljivo razmatranje boja, materijala i detalja kako bi se postigla harmonija i sof...

30.05.2024 Kuhinja

Dizajnirajte i organizujte kuhinju sa stilom

Ako se vaša kuhinja krije ispod gomile koječega (što vam i treba i ne treba), pretvorite je ponovo u mesto koje je nekad bila, tako što ćete svu tu gužvu lepo organizovati na poseb...

27.05.2024 Kuhinja

Pravilno kreiranje kuhinje u potkrovlju

Kuhinja smeštena u potkrovlju mora biti funkcionalna i gostoljubiva kopozicija, čak i onda kada je veoma mala.

24.05.2024 Kuhinja

Transformišite svoju kuhinju stilskim pločicama koje su i lepe i praktične

Sa širokim izborom materijala i šara, ove pločice dodaju teksturu, boju i vizuelni interes prostoru, čineći vašu kuhinju funkcionalnom i estetski privlačnom.

21.05.2024 Kuhinja

Šik kuhinje industrijskog dizajna

Šik industrijski dizajn kuhinje spaja sirove, ponekad previše krutu i hladnu estetiku industrijskih prostora sa sofisticiranim i stilizovanim elementima, stvarajući prostor koji je...

18.05.2024 Kuhinja

Zeleni kuhinjski ormarići: savršen način da oplemenite izgled svoje kuhinje

Zeleni kuhinjski ormarići nude harmoničan spoj održivosti i stila. Izrađeni od ekološki prihvatljivih materijala poput recikliranog drveta, bambusa ili drveta, ovi ormarići minimiz...

15.05.2024 Kuhinja

Kreativne kuhinje

Ukoliko ste možda ljubitelj knjiga, zašto recimo ne biste razmišljali u pravcu pravljenja kuhinje koja ujedno može da posluži i kao dodatni prostor da na kreativan način odložite v...

12.05.2024 Kuhinja

5 pravila za stvaranje lepe i elegantne kuhinje

Bez obzira da li renovirate svoju trenutnu kuhinju ili dizajnirate potpuno novu, evo pet pravila koja treba ispoštovati kako biste postigli šik i sofisticiran dizajn kuhinje.

09.05.2024 Kuhinja

Kuhinje vedrih boja

Bez obzira da li se odlučite za osvežavajuće žute tonove, smirujuće plave nijanse ili energične narandžaste akcente, kuhinja u vedrim bojama će sigurno postati omiljeno mesto za ok...

06.05.2024 Kuhinja

Male kuhinje koje su nas oduševile svojim praktičnim rasporedom i lepim dizajnom

Male kuhinje više nisu osuđene na to da budu ružne, nefunkcionalne ili skučene prostorije. Naprotiv, one mogu postati oaze stila, praktičnosti i udobnosti.

03.05.2024 Kuhinja

Odabir najboljih boja za malu kuhinju za poboljšanje prostora i stila

Eksperimentisanje sa različitim kombinacijama boja i završnim obradama može vam pomoći da pronađete savršenu paletu koja maksimizira prostor i stil u vašoj kuhinji.